dimecres, 23 de juny del 2021

Adeu, Tercera, adeu

Feia algunes setmanes que es donava pràcticament per fet, però aquest cap de setmana s'ha confirmat el descens dels blanc-i-blaus. La Junta Directiva ha convocat eleccions. En parlem amb el president del club, Alberto Prieto.


Males notícies per al futbol santfeliuenc: després de vuit temporades a Tercera Divisió, el Santfeliuenc FC baixarà a Primera Catalana. Tot i que ja feia dies que es donava per fet, el descens s’ha fet oficial aquest cap de setmana, que també s’ha disputat l’última jornada de Lliga. Els blanc-i-blaus van empatar a 1 contra el Banyoles. 23 anys després el Santfeliuenc viu un descens.

Davant d’aquesta situació la setmana passada la Junta Directiva del club va convocar eleccionsAlberto Prieto, que fa catorze anys que presideix el Santfeliuenc FC, ha explicat a Fetasantfeliu que es vol obrir la porta a “si hi ha un grup de socis i aficionats que vol fer un pas endavant i aportar idees noves”. Si no sortís ningú, però, Prieto es quedarà “per continuar treballant per pujar a Tercera”.

Adéu a Tercera després de vuit temporades 

D’aquí a dos dies farà vuit anys, era el 16 de juny del 2013, que el Santfeliuenc FC pujava a Tercera Divisió, després de més de cinquanta anys. Des de llavors, els blanc-i-blaus han viscut vuit temporades amb alts i baixos però han aconseguit mantenir sempre la categoria. De fet, la temporada passada ja va ser complicada i va estar moltes setmanes en posició de descens, però com que la competició es va aturar per pandèmia, no hi va haver descensos.

“Cada temporada el nostre objectiu era el d’intentar mantenir la categoria, i després de vuit anys consideràvem que estàvem consolidats”, ha explicat Alberto Prieto, que també ha afegit que “aquesta temporada pensàvem que teníem un equip més competitiu i les expectatives inicials eren una mica més alta que la darrera temporada, però vam entrar en una mala dinàmica i no l’hem sabut corregir”.

El funcionament d’aquesta temporada ha estat diferent, per les mesures i restriccions derivades de la pandèmia i això ha fet que hi hagi hagut dos grups “i per tant no et trobaves amb tots els equips, jugaves una primera fase amb els 10 del teu grup i amb la resta no t’hi trobaves fins a la segona fase”. Per Prieto, això ha fet que “no s’hagi competit amb les mateixes condicions amb les que es fa normalment”. En el cas del Santfeliuenc FC, “al principi va ser una temporada bastant regular, però la segona fase no la vam agafar bé”. De cara a la temporada que ve encara no se sap com serà el funcionament de les lligues però en principi podria canviar.

Convocades eleccions a presidir el club

Alberto Prieto fa 14 anys que és president del club i porta 24 anys a la directiva. En tot aquest temps, “mai he viscut un descens, estàvem acostumats a la part positiva, i això és la realitat del futbol, avui estàs a dalt i demà a baix”. Assegura que la setmana passada estava “més fotut”, però que ara “ja ho hem assimilat per tal d’encarar la situació i intentar recuperar la categoria en el mínim temps possible”.  Per contra, també destaca el bon moment que passa l’equip del filial i els equips del futbol base.

En un moment com aquest, el president ha decidit convocar eleccions i deixar espai per “si trobem un grup de seguidors o socis que vulgui fer un pas endavant amb idees i forces noves”. Tot i això, deixa clar que “si no surt una alternativa, jo continuaré i em presentaré per continuar treballant amb les mateixes ganes i intentar tornar a pujar a Tercera Divisió”.

Ja s’ha fet el sorteig de les tres persones que hauran de ser de la junta gestora, que prendran la possessió aquesta tarda. Les candidatures s’han de presentar dilluns de la setmana que ve, dia 21, i es faran públiques l’endemà, dimarts 22. Si només n’hi hagués una, el 23 de juny ja hi hauria nova junta directiva del Santfeliuenc FC. I si n’hi ha més d’una, entre el 23 de juny i el 4 de juliol es faria la campanya electoral i el dimarts 6 de juliol les eleccions. En qualsevol cas, com a molt tard el dia 7 de juliol hi hauria nova presidència al club santfeliuenc. Caldrà esperar una setmana com a mínim per saber si hi ha renovació o si Alberto Prieto es manté al capdavant del club blanc-i-blau.

L'últim onze a Tercera