dijous, 8 d’octubre del 2009

El Santfe visita Ca n'Anglada

CP SAN CRISTÓBAL - SANTFELIUENC FC
Data: dissabte 10 d'octubre
Hora: 17 de la tarda
Estadi: Municipal de Ca n'Anglada (Avinguda del Vallès, 522, Terrassa)
Àbitre: Serrano Hernández
Ràdio o TV: no
Temps previst: 22 graus amb sol i núvols
Amb la moral pels núvols. Així arriben els nostres jugadors a l'estació de la sisena jornada que passarà pel Municipal de Ca n'Anglada de Terrassa. El San Cristóbal serà prova de foc per mesurar la resistència del Santfe després de la important victòria contra el Peralada.
Andrés González es mostra satisfet per l'inici de lliga, per bé que recorda que "només són cinc partits i que podem mantenir la bona imatge i inclús superar-la, però també sóc conscient que la podem empitjorar. Una de les conclusions, però, és que tinc la convicció que hi ha marge de millora".
La Primera Catalana ha complert cinc jornades i segons González "la principal característica es la igualtat. Excepte casos aïllats, els resultats són molt ajustats i cal estar atent als detalls perquè són els que acaben decidint".
Sobre l'estat d'ànim del grup, el màxim responsable tècnic del Primer Equip es mostra convençut que "la plantilla està bé. Els aspectes psicològics influeixen molt. Ho parlava fa uns dies amb els futbolistes: nosaltres venim de guanyar i això provoca una certa dosi de confiança però també de relaxació; mentre que el San Cristóbal ve de perdre i això vol dir que si nosaltres ens afluixem una mica el cinturó el San Cristóbal ens ho farà passar molt malament".


El nostre rival (VI), el Centre Parroquial San Cristóbal, un equip singular nascut en el si d'una parròquia
La història del Centre Parroquial San Cristóbal és ben singular i cal emmarcar-la en la vida del barri egarenc de Ca n'Anglada que, després de la Guerra Civil i el primer franquisme, va rebre gent de moltes parts d'Espanya. La vivència d'una nova situació va anar creant un tímid teixit associatiu de classe treballadora que es vehiculava a l'entorn de la parròquia. I va ser des de la parròquia del barri des d'on va néixer el club. Amb l'activisme de Mossèn Ros o l'impuls d' Emilio Ros Martínez com a primer president, el Centre Parroquial San Cristóbal s'inscrivia a la Federació Catalana de Futbol l'any 1958. Neixia així un club que es convertiria en el segon de la ciutat per darrera del Terrassa FC, i que aviat va assolir categories importants del futbol territorial. Dos gran èxits puntegen la història dels parroquians: l'any 1981 va assolir per primer cop l'ascens a Regional Preferent i l'any 1987 va fer el salt a Tercera Divisió amb jugadors mítics com Brasi, Turu, Amat, Cuadrado o Castillo. Èpoques d'efervescència social i esportiva en un barri obrer que va veure desfilar per Ca n'Anglada el Reial Saragossa o el Reial Madrid Castella.

La Tercera Divisió es va mantenir dos anys. Després el club va viure a cavall de Preferent i Primera Catalana. L'últim èxit es va assolir la temporada 2006-2007 amb el retorn a Primera Catalana després de proclamar-se campió del grup I de Preferent.

La voluntat de classe de l'entitat es palesa en el seu escut, que representa la roda de la indústria terrassenca coronada per un martell i una enclusa. Un escut amb el que l'entitat ha complert les noces d'or. El club mira de seguir creixent i a hores d'ara treballa en la remodelació de tot el Complex Esportiu de Ca n'Anglada.

Miguel Pirt s'estrena a la banqueta
L'ex entrenador del Vilassar de Dalt ha aterrat aquesta temporada a la banqueta de Ca n'Anglada. Pirt va triomfar a Preferent amb els maresmens i ara mira de consolidar el San Cristóbal després d'una temporada anterior un xic mediocre. Els blanc-i-blaus mantenen alguns futbolistes de la temporada passada com ara Ferraro, Juan Jesús, el golejador i repescat Toni Cárdenas i els poderós ariet senegalès Dame. En el capítol d'altes destaquen dos noms: l'ex davanter del Palamós Jaume Pinilla, que arrossega problemes físics, i el mig i cervell Quique Castro (Blanes).

Per a l'entrenador del Santfeliuenc, el San Cristóbal és un equip a "qui li agrada el control de la pilota". González va tenir ocasió de veure'l "en un amistós a Castelldefels i em va donar molt bona impressió. Un equip ben treballat que sense grans estridències individuals ha format un conjunt molt interessant". Preguntat sobre l'escassa eficàcia golejadora egarenca (fins a la cinquena jornada només ha fet quatre gols), Andrés comenta que "és un equip a qui li costa fer gol però a qui és molt dificil fer-ne. En les darreres setmanes ha recuperat el seu gran estendard ofensiu, Toni Cárdenas, i potser dissabte tingui els seus primers minuts".

Plantilla:
Porters: Óscar Soler i Toni Alonso (Badalona, juvenil).
Defenses: Sergio Pedroche (Berga), Jaume Mañosa, Jordi Guarch (Choisy le Roi), Miguel Ángel (Vilassar de Mar), Rueda (Vilassar de Dalt) i Reyes (San Lorenzo).
Migcampistes: Juan Jesús, Quique Castro (Blanes), Ferraro, Xavi Lordán (Castellar) Aitor Moreno (Vilassar de Dalt), Edgar (Badalona, juvenil), Peque i Marc Roigé.
Davanters: Dame, Óliver Piris (Sants), Toni Cárdenas, Jaume Pinilla (Palamós) i Juanan (Palau Solità)


Dades del club
Any de fundació: 1958
President: Placido Lordán Gubianas
Estadi: Municipal de Ca n'Anglada
Aforament: 2.500 espectadors. Inaugurat el 26 de desembre de 1980
web oficial: http://www.cpsancristobal.com/
Temporades a Tercera Divisió: 2
Temporades a Primera Catalana: 7
Temporades a Regional Preferent: 16

Últim precedent
Temporada 1968-1969, Primera Regional, Grup II
Jornada 2 (15 de setembre de 1968) Santfeliuenc 2 - San Cristóbal 1

Jornada 21 (26 de gener de 1969) San Crsitóbal 2 (Moreno, 35' i 85') - Santfeliuenc 2 (primer gol no indicat; Mas, 78').

Foto oficial Centre Parroquial San Cristóbal 2009 - 2010

Agraïm la col·laboració, amabilitat i gentilesa del CP San Cristóbal en l'elaboració d'aquest reportatge.