dijous, 15 d’octubre del 2009

Santfeliuenc-Tàrrega, espectacle del bo a Les Grases

SANTFELIUENC FC - UE TÀRREGA
Data: diumenge 18 d'octubre
Hora: 12 del matí
Estadi: Parc Esportiu de Les Grases (estadi d'atletisme)
Àrbitre: Andrés José Páez Brines (Delegació de Tortosa)
Ràdio o TV: Ràdio Marca, 89.1 FM (Marcador Catalunya)
Previsió del temps: 18 graus amb sol i núvols molt prims

Pica a la porta la tardor de debò i el Santfeliuenc afronta la setena etapa de la competició amb moltes ganes de sumar tres punts que el consolidin a la part tranquil·la de la classificació. Andrés González ha treballat de valent al llarg de la setmana per tal d'acabar d'acoblar les peces i completar l'adaptació dels jugadors a la categoria. De fet, el nostre equip ha entrenat dimarts, dimecres, dijous i divendres. Jordi Vidal ha participat de les sessions amb normalitat i sembla que els problemes al seu turmell estan en vies de solució; Dani Texeira arrossegava una lleu molèstia.
Tothom confia en una victòria, especialment important pel valor que està adquirint el factor camp a la Primera Catalana 2009-2010: en les darreres tres jornades només Gramenet B i Rubí han aconseguit vèncer a domicili. El Santfeliuenc - Tàrrega és garantia d'un bon espectacle en un clàssic que no es repetia des de la temporada 1988-1989 a Regional Preferent i amb Antoni Llebaria com a entrenador blanc-i-blau.

El nostre rival (VII), la UE Tàrrega, un clàssic de les Terres de Lleida que no perd la il·lusió de tornar a ser de Tercera Divisió
Parlar de la Unió Esportiva Tàrrega és parlar d'un clàssic amb majúscules del futbol lleidatà. Fundat el 1916 i vivint a l'ombra de la UE Lleida, els targarins han estat junt amb el Balaguer el baluard del futbol en aquesta província de Ponent. El Tàrrega va debutar a Tercera Divisió a la temporada 1950-1951, però no va ser fins a la dècada dels 90 quan va viure l'edat d'esplendor. El camp de futbol de La Plana es va convertir en el centre de la vida esportiva d'una ciutat que va fregar en dues ocasions l'ascens a Segona Divisió B. L'any 1996 és recordat a la capital de l'Urgell com el millor en la història del club. Els blaugrana es van proclamar campions de Tercera Divisió amb un equip ple de figures com Ortiz, Balagueró, Moragues, Emili Vicente (actual entrenador del Lleida), Viladegut, Joan Capdevila (avui a les files del Vila-Real i campió d'Europa amb la selecció espanyola) i el golejador i ex Primera Divisió David Linde. La promoció va barrar el salt a Segona B però les nits de futbol a La Plana van fer època. La temporada 2004-2005 es va acabar l'idil·li amb una Tercera Divisió en què els targarins van jugar 11 temporades consecutives. En aquestes últimes cinc temporades el Tàrrega s'ha mantingut còmodament a Primera Catalana però sense tenir opcions de retornar a la divisió de bronze del futbol espanyol.
Marc Carballo, l'estendard d'un equip molt competitu
ElTàrrega que trepitjarà el proper diumenge Les Grases serà un rival d'altura. El seu futbolista de referència és el migcampista Marc Carballo, un veterà de 34 anys que és l'únic supervivent d'aquell Tàrrega històric que va coquetejar amb la Segona B. Malgrat la marxa d'alguns jugadors importants que han emigrat a la Tercera aragonesa, el projecte del Tàrrega 2009-2010 és prou competitu, amb un equip base format pel porter Jordi Chiné (ex Atlético de Monzón i Balaguer); els defenses Adrià, Dennis i Roberto Flores; els migcampistes David Vendrell, Pacheco, Rafa Delgado (ex Alcarràs), Pijuan i l'esmentat Marc Carballo; i els davanters Gerard Gomà (ex Sporting Mahonès) i el portugès Nuno Carvalho (Ex Eivissa). Un dels homes fort en l'atac, Jordi Castellana, no ha pogut jugar aquesta temporada ja que arrossega una lesió. Edu March compleix la quarta temporada a la banqueta, el que el converteix en l'entrenador amb la trajectòria més dilatada en la història moderna del club.
Plantilla:
Porters: Chiné (Balaguer) i Edgar Jiménez (Oleastrum)
Defenses: Adrià (Sant Andreu, juvenil), Roberto Flores (Balaguer), Pau de Haro (Cambrils), Xavi Mateu (Cambrils), Sergi Solé, Batalla (Reus), Dennís, Dani Misut i Gerard Roca (UE Lleida9
Migcampistes: Rafa Delgado (Alcarràs), Pacheco, David Vendrell (Balaguer), Marc Carballo, Joan Pijoan i Kiko Guirao.
Davanters: Víctor Garasa (Alpicat), Nuno Carvalho (Eivissa B), Cortés (Guissona), Gerard Gomà (Guissona), Edu Suárez (Reus), Castellana i Marc Baiget.

Dades del club
Any de fundació: 1916
President: Joan Amorós
Estadi: Municipal de La Plana
Aforament: 2.000 espectadors
Web Oficial: http://www.uetarrega.cat/
Blog interessant: http://www.uetarrega.blogspot.com/
Temporades a Tercera Divisió: 14
Temporades a Primera Catalana: 8


Últim precedent:
Temporada 1988-1989 Regional Preferent, grup II
Jornada 8 (30 d'octubre de 1988) Santfeliuenc FC 4 (Chiqui, 13; Chiqui, 43'; Chiqui, 55' i Chiqui, 82', de penal) - UE Tàrrega 0
Jornada 25 (19 de març de 1989) Tàrrega 2 (Escolá, 32' i Sans, 67') - Santfeliuenc 1 (Sadurní, 87)

Foto oficial de la UE Tàrrega 2009-2010. Vint-i-un anys després els urgellencs tornen a Sant Feliu

Agraïm la gentilesa del blog http://www.uetarrega.blogspot.com/