diumenge, 24 de gener del 2010

Un gran Santfeliuenc ensopega amb un gol del porter del Vilafranca Saperas en el minut 97

SANTFELIUENC FC 2 FC VILAFRANCA 2
Estadi: Parc Esportiu de Les Grases
Assistència: 375 espectadors
Àrbitre: David Congost Larrosa (Delegació de Sabadell)
Temps: 12 graus; cel entelat

Tragèdia i comèdia; somriure i lamentació; el futbol, talaia de la vida humana. Un esplèndid Santfeliuenc li va tocar el rebre al minut 97 quan el Vilafranca, a la desesperada, va aconseguir l'empat a dos a través d'una acció sorprenent del seu porter Saperas, convertit en improvisat ariet. Una galleda d'aigua freda que no pot, però, esborrar el magnífic espectacle gaudit damunt la gespa de Les Grases. Un futbol d'altíssim nivell entre la revelació i el líder que, a més, va despertar l'interès de molta afició de Sant Feliu que minuts abans havia participat a la generosa Botifarrada.
Partit amb moltes cares i un protagonista: Xavi Saperas. El porter del Vilafranca, el que menys gols ha rebut al llarg de la lliga, va voler fer de davanter improvisat a la darrera acció i va obtenir com a motí una canonada que va suposar l'empat a dos. Podem dir que l'empat fa justícia als mèrits de tots dos equips? ... potser sí, però no fa justícia poètica o no dóna la mida del gran futbol que va fer el Santfeliuenc als primers 45 minuts. Els blanc-i-blaus van passar per sobre del líder. El segon acte va ser diferent i el Vilafranca va treure fortalesa de líder i es va trobar amb la flor del gol del seu porter.
El Vilafranca va tenir un claríssima opció d'inaugurar el marcador tan bon punt iniciar-se el partit. Enric Palet rematava sol davant de Carlos però el porter del Santfeliuenc va respondre amb una aturada antològica. Dit i fet, arran d'aquesta acció els penedesencs es van anar dissolent i va emergir un Santfeliuenc enorme que va ser molt superior.
Jacobo i sobretot Parralejo van començar a teixir i desteixir futbol perquè els inspiradíssims Rubén Quiles, Álex Burch i Javi Pozo posessin en estat de setge la defensa quadribarrada. El bon futbol es va traduir en gol al minut 19. Un servei de Jacobo va caure a les cames de Quiles, Rubén va ser molt hàbil per girar-se sobre si mateix i deixar a la gespa el defensa visitant i inaugurar el marcador. El gol, molt celebrat, va esperonar el Santfeliuenc. Els nostres futbolistes van controlar a plaer fent combinacions excel·lents. Al minut 35 un servei d'Álex Burch era aprofitat per Javi Pozo per endinsar-se dins l'àrea i superar amb comoditat la mitja sortida de Saperas. 2 a 0 que desfermava l'eufòria a Les Grases que no creia el que veia. L'errada que potser va cometre el Santfe és no fer un tercer gol que hauria sentenciat a un Vilafranca en estat de KO tècnic.
La bronca de Puchi als vestidors va fer reaccionar el seu equip. Emparat amb la tripleta de luxe ofensiva, Puchi, David Pérez i Enric Palet, els quadribarrats van fer-se amb el domini. Alberto havia de treballar de valent (58') per treure sota pals un pilota que buscava la xarxa. Al minut 65 la insistent pressió vilafranquina va recollir el primer fruit en una bona acció ofensiva que va culminar Enric Palet. Una acció individual de Puchi va estar a punt de significar l'empat per bé que Dani Sánchez va tornar a treure sota pals, era el minut 75 i el domini del Vilafranca fregava l'asfíxia.
El partit va entrar en una fase final emocionantíssima. El Santfe es defensava i mirava de trenar alguna contra i el Vilafranca pressionava de valent però no treia cap profit. Al minut 92 Carlos va rebre una falta dins l'àrea que va obligar aturar el partit tres minuts. La història semblava decidida fins que al minut 97 Saperas apareixia del no res per rematar a l'escaire un rebuig defensiu producte d'una falta. Coses del futbol que és un relat ben particular que sorprèn i per això ens apassiona malgrat que ens doni aquests disgustos.
El gol va fer mal. Hi va haver alguns moments de nervis perquè l'afició va interpretar injustificat el descompte -que ja va ser inicialment de cinc minuts-. Sortosament tothom va guanyar els vestidors sense cap contingència.

Santfeliuenc FC: Carlos, Dani Sánchez, Alberto, Jordi Vidal, Iñaki, Diego, Javi Pozo (Arcos, 67’), Jacobo, Quiles (Maldonado, 87’), Parralejo (Álex García, 80’) i Álex Burch.
FC Vilafranca: Saperas, Costa, David, Fos ("Tito" Caballero, 46’) Palau (Bacaicoa, 46’), Eitan, Ismael, Elvis, Palet, Puchi i David Pérez
Gols: 1 – 0, 19' Quiles; 2 – 0, 35' Javi Pozo; 2 – 1, 65' Enric Palet i 2 – 2, 97’ Saperas.
Àrbitre: David Congost Larrosa, la seva actuació va ser dolenta. Va tenir un criteri molt esbiaixat a l'hora d'ensenyar targetes grogues. Va amonestar els santfeliuencs Dani Sánchez, Alberto, Jordi Vidal, Quiles i Parralejo; i als visitants David, Eitan, Palet i Tito Caballero .
Incidències: La crida de la directiva del Santfeliuenc va sortir efecte i les graderies de Les Grases van oferir un bon aspecte. La Peña Dani Maldonado Santfeliuenc FC va fer la seva posada de llarg. La directiva del Club Bàsquet santfeliuenc s'hi va sumar al suport del Santfeliuenc FC i va repartir trompetes als nens del nostre futbol base. Els mitjans de comunicació penedesencs El 3 de Vuit, Ràdio i Televisió Vilafranca, El Cargol i 7 Dies.net van cobrir el partit.

Quadern de notes:
- Partit magnífic, ambient molt bo i el Santfe que suma un puntet que pot saber a poc però que ens apropa un xic més a l'objectiu.
- Els primers 45 minuts del Santfeliuenc van ser per emmarcar. El resultat final no fa justícia ... poètica.
- El Vilafranca no va existir als primers 45 minuts però després de la represa va ensenyar el rostre de líder amb la dosi adient de fortuna.

Les imatges de les formacions del Santfeliuenc FC i del FC Vilafranca han estat extretes de la pàgina web oficial del FC Vilafranca: www.futbolclubvilafranca.cat