dimecres, 1 de setembre del 2010

Coneguem la Primera Divisió Catalana 2010 - 2011 (III)

Seguim el periple per la Primera Catalana 2010 - 2011 i encetem el repàs als equips de la província de Barcelona. L'Olesa torna a la categoria després d'un pas efímer però històric a Tercera. Per la seva banda, un clàssic com la UE Vic torna a l'elit del futbol català gràcies a l'absorció de l'Aiguafreda. L'Olímpic Can Fatjó debuta a Primera Catalana després d'un brillantíssim campionat al grup II de Preferent. Finalment, Poble Sec i Gimnàstica Iberiana miraran de no passar angúnies amb plantilles molt renovades.

CF Olesa, de nou a Primera Catalana amb la intenció de tornar a mirar a Tercera
El CF Olesa va tenir un pas efímer per bé que històric a Tercera Divisió. L'equip del nord del Baix Llobregat va experiementar un ascens meteòric des de Primera Territoral fins a Tercera Divisió. Tres ascensos consecutius que van comptar amb un generós suport econòmic i la complicitat de l'afició, especialment personificada en un grup conegut com Green Warriors, que fa del futbol pura passió laica. Ara cal tocar de peus a terra i malgrat haver d'afrontar una reducció significativa de pressupost l'equip que dirigirà José Antonio Montes ens sembla prou competitiu per presentar candidatura a ser a la part noble. Combinació intel·ligent de futbolistes amb passat a Tercera amb altres amb menys nom peró amb ganes de conquerir un espai al futbol territorial.
L'objectiu: mirar de ser a la part noble sense que l'ascens a Tercera sigui una obsessió

Plantilla:

Porters: Coca (Blanes) i Carles López (Sant Joan Despí).

Defenses: Uri (Blanes), Dennís (Blanes), Jordi Arguisuelas (Mollet), Jordi Guarch (San Cristóbal), Charly (Martorell), Toni Grima (Juv. EFO 87), Marc i Àlex Ros.
Migcampistes: Peque, Fran Rubio (Granollers), Juanje (San Cristóbal), Corbi (San Mauro), Fité (Ripollet) i Rocamora (Nàstic, juvenil).
Davanters: Sergi Soler (Vilanova), Moi Nogareda (Balaguer), Manolo Casto (Mollet), Pedro (Martorell), Miki (Penya Barcelonista Olesa) i Juanito (Martorell).
Entrenador: José Antonio Montes.


Imatge del CF Olesa durant aquesta pretemporada
Foto cedida per Premsa del CF Olesa


UE Vic, retorn a Primera Catalana amb segell d'Aiguafreda
La capital d'Osona tornarà a tenir un equip a Primera Catalana després d'algunes temporades bastant mediocres a Preferent. I certament l'arribada a la nova categoria ha estat de rebot, ja que els blanc-i-vermells han absorbit l'equip campió del grup I, l'Aiguafreda, en una decisió que no ha agradat gens el Mollet CF, que ha recorregut davant el Tribunal Català de l'Esport ja que considera que la plaça de promoció havia d'haver correspost a ell i l'ascens directe devia de pertànyer l'Olot. Centrant-nos en l'apartat esportiu, el nou Vic és un híbrid entre jugadors de l'Aiguafreda, la majoria, i el Vic que la passada temporada van competir a Preferent, més alguns reforços interessants. Si els jugadors que va entrenar Pep Vila a Aiguafreda demostren el gran nivell que van exhibir a Preferent el Vic serà un equip amb aspiracions, per bé que per al primer any a Primera Catalana els dirigents vigatans signen una permanència tranquil·la.
L'objectiu: adaptar-se a la nova categoria i mantenir-se amb tranquil·litat amb jugadors amb capacitat de fer futbol de qualitat.
Plantilla:
Porters: Toni Montero (Aiguafreda) i Marc Coll (Puig·reig).
Defenses: Joan Casas (Aiguafreda), Marc Verdaguer (Aiguafreda), Oriol Dot (Aiguafreda), Marcel Verdaguer (Aiguafreda), Jaume Francolí (Ripoll), Albert Berrocal i Carrascal.
Migcampistes: Guillem Prieto (Vilanova), Gerard Caballero (Taradell), Héctor Moreno (Aiguafreda), Albert Solé (Aiguafreda), Cesc Pla (Aiguafreda) i Pep Muniesa (Aiguafreda).
Davanters: Cesc (Aiguafreda), Óscar Almendros (Llagostera), Santa (Tona), Joan Pi i Trulls.
Entrenador: Pere Vila.

L'estadi del Vic tornarà a acollir partits de Primera Catalana


CE Olímpic Can Fatjó, disposats a donar la sorpresa amb un espectacular poder a domicili
L'equip del barri rubinenc de Can Fatjó debuta a Primera Catalana amb ganes de donar més d'un maldecap. Una entitat amb trajectòria ascendent que fa quatre anys va disputar un emocionantíssim final de lliga a Primera Territorial amb el Santfeliuenc i l'Olesa resolt favorablement per als dos primers. I la carta de presentació de l'equip d'Antonio Sánchez no pot ser més espectacular: un any sense perdre a domicili. Atenció, doncs, al Santfeliuenc perquè els rubinencs estan en ratxa ja que la temporada passada van batre registres: 81 punts, i a domicili van sumar 13 victòries i 4 empats. La veterania de futbolistes amb experiència a Tercera (Gago, Julián, Ángel Corral, Pujante o David Bayarri) poden marcar diferències en un nouvingut sense complexos.
L'objectiu: Explotar tot el poder ofensiu i superar el Rubí en la lliga particular veïnal.

Plantilla:
Porters: Ramón i Ismael Otero "Buyo" (Júnior).
Defenses: Mario, Juan Elvira, Rubén del Barrio, Vélez, Torres, José i Julián Rodríguez (Terrassa FC).
Migcampistes: David Bayarri, Gago, Boria, Fede, Javi Pérez, Pujante, Pau (Cambrils), Marçal (Pubilla Casas) i Manu (juvenil).
Davanters: Ángel Cuello, Toni Corral, Berna, Kevin (juvenil), Aguilar (Júnior), Carlos Esteban i Antoñito.
Entrenador: Antonio Sánchez.

L'Olímpic Can Fatjó que va ser campió de Preferent.

Gentilesa: CE Olímpic Can Fatjó

UE Poble Sec: renovació a fons per a garantir el futur

Si hi ha un equip radicalment nou en aquesta Primera Catalana aquest n'és el Poble Sec. L'equip de La satàlia ha renovat tan a fons la seva plantilla que no queda cap jugador de la passada temporada. La renovació també ha afectat a la banqueta i Rafa Valencia encapçala un projecte que descansa en joventut i il·lusió, dos ingredients indispensables per a una entitat a qui la delicada conjuntura econòmica obliga a un pressupost reduït. La incògnita reposa a saber l'adaptació de jugadors amb poca experiència en la categoria.
L'objectiu: per a un col·lectiu tan jove la permanència ha de ser el gran repte i a la vegada un gran èxit.
Plantilla:
Porters: Sergi Ubach (Marianao Poblet) i Fran (Rubí)
Defenses: Coma (PB Anguera), Marc Reyes (El Masnou), Urbano (Mataró), Carriqui (Lloreda), Àlex Silva (Martinenc), Edgar Brun (Santboià B) i Marín (Sants).
Migcampistes: Ainsa (Martinenc), Tete (Atl Barri Poble Sec), Rubén Romera (Granollers), Marc Serra (DAMM), Emili Oliva (Mataró), Edgar Nolla (Atl. Ciutadella) i Cata (Blanes).
Davanters: Marc Pérez (Mataró), Mora (Júpiter), García (Buen Pastor), Oriol (Mataró) i Requena (Canyelles).
Entrenador: Rafa Valencia.


Gimnàstica Iberiana, un nou cicle sense "Picolo"
La Gimnàstica Iberiana 2010-2011 serà la més atípica ja que l'home que ha contribuït de manera decisiva a l'ascens meteòric, Fernando Navarro "Picolo", no hi será a la banqueta. A part de "Picolo" futbolistes que han marcat l'edat daurada del club tampoc no hi seran: Rafa Padilla, Jonnhy, Marcos López, el nostre Sascha o Koeman. Així doncs nou cicle en un equip que buscarà la permanència amb cares noves i que jugarà al camp de l'Ibèria deixant enrere una llarga etapa al mític Eduard Aunós.
L'objectiu: Fer-se sòlid a casa per sumar el punts que garanteixin una permanència tranquil·la.

Plantilla:
Porters: Joan Pardo i Omar (Atl Barri Poble Sec).
Defenses: Artur (Viladecans), Omar (Santboià B), Jon Ander Alexanko, Moyano, Dani Benítez i Carlos.
Migcampistes: Guti, Eric, Dani Hermida (Sants), Manu, Adri i Álex (Viladecans).
Davanters: Pere (Martorell), Fausto (Ibèria), Álex Alarcón (Atl. Barri Poble Sec) i Óscar.
Entrenadors: José Mellado i Antonio Soler.

La Gimnàstica Iberiana 2010 - 2011 enceta un nou cicle