dimarts, 4 de juny del 2013

Coneguem el nostre rival: CD Masnou (1)

El CD Masnou és un dels clàssics del Maresme. Fundat el 1920 atresora una notable trajectòria al futbol territorial català. No va ser, però, fins l'any 1972 quan assoliria el primer ascens a Tercera Divisió. A partir d'aquest èxit els masnovins alternarien participacions a Tercera amb estades a Preferent i Primera Catalana, configurant-se com un dels típics casos d'equip ascensor. 
Uns dels fets més recordats, va ser l'eliminatòria de la segona ronda de la Copa del Rei que enfrontà l'any 1979 els masnovins amb el RCD Espanyol. Un crescut Masnou va ser capaç de plantar-hi cara i va empatar a dos. A la tornada, al desaparegut estadi de Sarrià, l'Espanyol no va perdonar i va golejar per 6 a 0. 
La temporada 2006-2007 va assolir l'ascens a Tercera Divisió amb Juanmi Álvarez a la banqueta. El pas per Tercera va durar dues temporades. El retorn a Primera Catalana va ser de dos anys. La temporada 2009-2010 amb Claudio Festa a la banqueta el Masnou va tornar a recuperar la plaça a Tercera Divisió, en una lliga on el Santfeliuenc, debutant, va ser quart. De nou, dues temporades a Tercera i caiguda a Primera Catalana i una altra vegada amb la promoció a la butxaca i la mirada posada en una espectacular Tercera Divisió que es perfila per al 2013-2014.

Dades del club
Any de fundació: 8 d'agost de 1920 per Pere Sensat
President: Roberto Hernández
Estadi: Municipal d'Esports d'El Masnou
Aforament: 1.500 espectadors
Bloc especialment recomable:clubdeportiumasnou.blogspot.com.es
Temporades a Tercera Divisió:11
Temporades a Primera Catalana: 15
Temporades a Preferent: 18
 Imatge commemorativa del Masnou campió del Trofeu dels Històrics l'any 2009
  Imatge exterior de l'estadi del Masnou situat junt a la Riera d'Alella