dimecres, 5 de juny del 2013

Coneguem el nostre rival: CD Masnou (2)

El CD Masnou torna a lluitar per ser a Tercera Divisió en una temporada plena d'altibaixos però que, tanmateix, ha acabat per la porta gran i amb una segona posició que ha fet justícia al seu joc desacomplexadament ofensiu De fet, l'equip maresmenc, molt renovat després del descens de Tercera, no va pair bé la nova categoria i fins i tot en el primer terç de la lliga va coquetejar amb les posicions de descens. La feblesa defensiva del primer tram de la competició, on va rebre alguna golejada al seu estadi -3 a 6 contra la Gramenet B i 1 a 5 contra el Vilassar de Dalt- li va passar factura. L'entrenador Ángel Gómez va posar el càrrec a disposició de la Junta Directiva però va ser ratificat. Arran d'aquest fet l'equip va reaccionar. Entremig vuit jugadors van causar baixa: Jordi Fernández, Xavi Comas, Aleix Dalmau, Geri, Álex Moreno, José Mora, Dani Tacón i David Fernández van deixar pas als japonesos Sato i Nakatami a més del lateral dretà Sergi Ciurana i el migcampista Marc Ortega. El canvi va ser radical i l'equip va començar a escalar posicions a la classificació mantenint una més que notable eficàcia golejadora i millorant de manera significativa en defensa. La reacció va ser tan espectacular que a la jornada 27 després de vèncer el Montcada, el Masnou accedia a la segona posició. I no seria fins a la derrota contra el Vilassar de Dalt a la jornada 30 quan veuria trencada una ratxa de 16 partits invicte. El final de temporada es va complicar amb les derrotes a casa contra el Cerdanyola del Vallès i especialment la rebuda a La Jonquuera per 3 a 1 en un partit molt polèmic. A la darrera jornada la victòria dels masnovincs davant el Lloret per 2 a 0 i la derrota dels fronterers contra el Farners per 2 a 1 van girar la truita per permetre que el Masnou torni a lluitar per recuperar una categoria perduda la temporada passada.

Un equip que combina joventut i una ajustada experiència que ha sabut exprémer Ángel Gómez
El CD Masnou 2012 - 2013 va apostar per la joventut amb incorporacions de joves futbolistes de projecció al costat d'alguns veterans amb una trajectòria llarga a Primera Catalana: Marcelo Luna, Carlitos Vidal, Joanthan Reina, Dennis i David Bauli.
El porter titular és David Peinado; per banda dreta s'han alternat Sergi Ciurana (ex Tecnofútbol) i el japonès Sató; la banda esquerra ha estat per Jonathan Reina, un supervivent de l'equip que va pujar a Tercera la temporada 2009-2010; i el centre de la defensa ha estat per Dennis i Cristian Guerrero, una de les revelacions; com a pivot defensiu ha destacat el jove Aitor Nisa, un jugador que procedeix del juvenil de l'Hospitalet; els extrems són per a Carlitos Vidal, una de les grans figures i qui posa la veterania i genialitat, i Éric Blasco, un jugador dretà que ha meravellat i que havia arribat a la ciutat maresmenca procedent del juvenil de l'Europa; també ha tingut una participació cabdal a la línia de mitjos Maxime; i com a homes gols destaquen Marcelo Luna, un mitjapunta que havia jugat al Cornellà i Mollet i que s'ha retrobat amb el gol -n'ha fet 17-; David Bauli, el punta de referència, un jugador ràpid i hàbil que ha fet 16 gols i Marc Gallart, un jugador que com a principal punta de refresc ha fet 7 gols i destaca pel seu joc de cap i un xut potent.
Un equip jove, competitiu, molt ofensiu i que en el seu retorn a Primera Catalana ha demostrat que vol tornar a ser de Tercera. Un equip que fa molts gols, és el segon equip que més en fa a la categoria -63- però també com a contrapunt en rep més del que seria normal en un equip que ha quedat segon -57-.

El Masnou en xifres:
Porters
David Peinado (Atlàntic B): PJ: 24; PJT: 23; gols rebuts: 30
Jordi Fernández (baixa federativa): PJ: 11; PJT: 11; gols rebuts: 27
Marc Priego (Juvenil)

Defenses
Sergi Ciurana (Centro Europeo Tecnofútbol): PJ: 16; PJT: 13
Sato (Varen Nagazaki): PJ: 22; PJT: 16
Dani Morales (Penya Morera): PJ: 13; PJT: 10
Dennis (Manresa): PJ: 27; PJT: 27
Cristian Guerrero (Mollet): PJ: 31; PJT: 22
Jonathan Reina (San Cristóbal): PJ: 27: PJT: 23
David Bach: PJ 11; PJT: 3
Rubén Zarzuela (Juvenil): PJ: 8; PJT: 3
Àlex Isern: PJ: 1; PJT: 1

Migcampistes
Aitor Nisa (Hospitalet, juvenil): PJ: 22; PJT: 17
Éric Blasco Europa, juvenil): PJ: 30; PJT: 24
Maxime (segona temporada): PJ: 29; PJT: 25
Carlitos Vidal (Gramenet B): PJ: 28; PJT: 25
Víctor Manuel (Granollers): PJ: 12; PJT: 11
Marc "Burrito" Ortega (Carmelo): PJ: 17; PJT: 0
Nakatani (Lliga universitària japonesa): PJ: 17; PJT: 2
Salva Morales (Juvenil): PJ: 1; PJT: 0

Davanters
Marcelo (Mollet): PJ: 29; PJT: 29
David Baulí (Mollet): PJ: 29; PJT: 29
Marc Gallart (Mataró): PJ: 30; PJT: 10
Pedro Baena (Hospitalet juvenil): PJ: 15; PJT: 4

Els gols masnovins han estat repartits així:
Marcelo, 17 (3 de penal)
David Baulí, 16
Marc Gallart, 7
Carlitos Vidal, 4 (1 de penal)
Pedro Baena, 3
Maxime, 3
Mora, 2
Geri, 2 (2 de penal)
Jonathan Reina, 1
Aitor Nisa, 1
Víctor Manuel, 1
Ciurana, 1
Sato, 1
Éric Blasco, 1
Tacón, 1
Víctor Manuel, 1
Ciurana, 1

 
 
*** Fotografia del CD Masnou gentilesa de Josep Ribas, clubdeportiumasnoublogspot.com