diumenge, 3 de novembre del 2013

Grandiós Santfeliuenc que també pot amb el Castelldefels

UE CASTELLDEFELS 1 (RUBÉN EPITIÉ, 63') - SANTFELIUENC FC 2 (ÉDGAR, 29' I ÁLEX BOLAÑOS, DE PENAL, 53')
ÀRBITRE: CARLOS RODRÍGUEZ ENRIQUE (DELEGACIÓ DE BARCELONA)
CAMP MUNICIPAL ELS CANYARS
ASSISTÈNCIA: 400 ESPECTADORS
TEMPS: MATÍ QUE VA COMENÇAR AMB SOL I VA ACABAR AMB NÚVOLS BEN GRISOS I AMENAÇA DE PLUJA; TEMPERATURA DE 20 GRAUS

El Santfeliuenc va tornar a fer una demostració del seu poder en el retorn a Castelldefels després de 14 anys d'absència. Édgar Mayor va avançar el Santfeliuenc amb un gol providencial quan els locals més dominaven. Álex Bolaños va fer el segon en transformar un clar penal comès sobre Maldonado. El Santfeliuenc va tenir ocasions per sentenciar però els mariners van reaccionar i un gol de Rubén Epitié va fer patir moltíssim amb un desenllaç angoixant. A les acaballes, Édgar podria haver fet el tercer en una ocasió molt clara que va acabar picant al pal i marxant fora. Tres punts més i ja en són 22 i la consciència cada dia més lúcida que aquest Santfeliuenc de les meravelles és un dels grans protagonistes del futbol català. I tot això va de debò i no és pas un somni malgrat que ho sembli.
El Santfeliuenc va sortir a la gespa dels Canyars com un coet. Al minut 3 Éric Pacheco li va faltar un passi més intencionat perquè Cano estrenés el marcador. Sis minuts més tard una preciosa assistència d'un activíssim Maldonado va estar a punt de ser aprofitada per Cano.El Castelldefels, però, va anar refent-se i al minut 17 una penetració d'Álex Cano va acabar amb una rematada que va marxar fora en el primer gran ensurt per als blanc-i-blaus. El Castelldefels es va fer amb el domini del mig del camp i el Santfeliuenc s'havia de fer fort en defensa. Tanmateix al minut 30 una genialitat d'Édgar, que es va inventar un llançament potent i precís des de la balconada de l'àrea, va sorprendre Pociello i feia embogir els més de cent seguidors blanc-i-blaus amb un gol més que transcendental i que marcaría el destí del matx. El darrer quart d'hora va ser d'un rigorós equilibri amb una bona ocasió per als locals en un perillós cop de cap d'Aitor Lario que va sortir desviat i un Santfeliuenc que va carregar el joc ofensiu a través de les bandes i del dinamisme d'Éric Pacheco i Dani Maldonado que van portar de corcoll l'espigada defensa groga.
Després de la represa el Castelldefels va mirar de donar primer però al minut 52 un acció dins l'àrea de Maldonado va tenir com a desenllaç un clar placatge d'Uri que va acabar amb el menut extrem al terra. Álex Bolaños com ja és habitual es va mostrar infal·lible des del punt de penal i va posar un fantàstic 0 a 2. El Santfeliuenc tenia el partit i els tres punts a les mans. Tanmateix el gol va esperonar el Castelldefels que es va estirar més del que esperàvem. I fruit d'un apropament, Gilberto es va anar fins a la cuina de l'àrea i va deixar una assistència perquè Rubén Epitié empenyés a plaer a la xarxa. El partit es va endinsar en una dimensió desconeguda. El Castelldefels es va abocar a l'atac penetrant per les bandes a través de Gilberto i Álex Cano. La defensa del Santfeliuenc reforçada per Gerard Rovira va mirar de drenar totes les escomeses. En un final trepidant, Gordillo i sobretot Édgar van tenir a les botes el tercer gol. Els darrers segons es van convertir en un exercici agònic on fins i tot el porter Pociello es va sumar a l'atac. El xiulet final va desfermar l'eufòria. Tres punts més al sarró que han de servir per preparar un Santfeliuenc - Europa que serà estel·lar; un dels millors partits que es jugaran a Catalunya el proper cap de setmana. Les Grases ha de rebentar. Serà el partit de tots els partits. Una festa de l'esport santfeliuenc plena de promeses.

UE Castelldefels: Pociello, Marc Martínez (Sergi Pastells, 60'), Aleix Camps, Uri, Aitor Lario, Jorge Sánchez, Pol Roigé, Sergio Prieto (Roki, 78'), Cervantes (Rubén Epitié, 60'), Gilberto i Cano.
Santfeliuenc FC: Santi, Fabri, Alberto, Joserra (Gerard Rovira, 68'), Dani Ortiz, Tena, Álex Bolaños, Maldonado (Jonhy, 61'), Cano, Édgar i Éric Pacheco (Gordillo, 79').

Gols:
0 - 1, Édgar, 29'.
0 - 2, Álex Bolaños, de penal, 52'.
1 - 2, Rubén Epitié, 63'.

Àrbitre: Rodríguez Enrique, la seva actuació va ser correcta. Va mostrar targeta groga els locals Aitor Lario, Aleix Camps, Uri, Cano i Roki; i els santfeliuencs Joserra, Cano i Jonhy.

Incidències: es va fer un emotiu minut de silenci en memòria del porter del Girona B Nil Marín.

Quadern de notes:
- El màgic Santfe va tornar a fer de les seves en un camp complicat.
- Édgar Mayor segueix demostrant que la seva arribada ha estat providencial. Un futbolista completíssim.
- El fitxatge de Carlos Cano, un nou encert del quadre tècnic del gran Andrés i el gran Jacobo.
- Sentiment Immortal i la resta de l'afició del Santfeliuenc va fer emmudir els seguidors locals. Més que Els Canyars semblava Les Grases.
- El Castelldefels, que havia assolit una línia molt positiva en les darreres jornades, va ensenyar coses molt positives si bé va ser inferior al Santfeliuenc en els moments clau.