diumenge, 2 de març del 2014

Tarda de diumenge desafinada. El Santfe perd contra un Masnou pràctic

SANTFELIUENC FC 0 - CD MASNOU 1 (JORDI SÁNCHEZ, 67')
 ÀRBITRE: XAVIER BERTOMEU GARCÍA (DELEGACIÓ DE BARCELONA)
CAMP DE FUTBOL DE LES GRASES
ASSISTÈNCIA: 350 ESPECTADORS
TARDA AMB CEL TÍMIDAMENT ENTELAT; TEMPERATURA DE 14 GRAUS

No passa res. Fins i tot les millors orquestres tenen una nit per oblidar en les millors places. I malauradament no va ser la tarda de diumenge que esperàvem. La disfressa del Santfe no va passar l'aprovació del jurat. Un Santfeliuenc desconegut i sense esma va caure davant un Masnou pràctic i intel·ligent que sense fer escarafalls va saber controlar el joc, i es va fer fort al mig del camp recuperant un munt de pilotes i imposant una teranyina de contenció infranquejable. Els del Maresme es cobren una petita venjança en el retorn a Les Grases. I sis de sis a Tercera. Coses de la vida i el futbol.
El Santfeliuenc no va començar malament amb un parell de xuts intencionats d'Álex Bolaños i Josele. Un miratge. De mica en mica, però, els visitants es van anar creixent fins fer-se amb el domini. Al 40' una rematada de cap de Ñito va suposar el primer avís per a Santi. Els 45 minuts del principi no van ensenyar gaire els aficionats que van desafiar el derbi madileny per viure les emocions del seu equip.
Després de la represa l'argument es va repetir. El Santfeliuenc no va ser capaç de trencar la seva espessor i el Masnou va imposar el seu joc al mig del camp. Al 66' Josele va pecar d'individualisme en una contra quan Cano li demanava l'assistència. Un minut més tard Jordi Sánchez va rebre un servei en profunditat i el va aprofitar per afusellar la porteria. Ni el gol va fer reaccionar els d'Andrés González. Només una acció de Dani Maldonado al 72' que es va marxar a córner i un tímid cop de cap de Dani Ortiz en temps de descompte va ser el pobre equipatge que van posar damunt la taula els blanc-i-blaus. El Masnou es va endur una victòria justa perquè va interpretar de manera perfecta el paper que calia: desactivar des del mig de camp el joc creatiu blanc-i-blau.Un bon premi per a Miguel López que també retornava a Sant Feliu i que apropa el seu equip a la permanència. Ara cal aplicar-nos el reset urgent i preparar amb la màxima il·lusio el derbi contra el Cornellà. Hem esperat molts anys per jugar a Cornellà un partit oficial. Serà un dels duels grans en la nostra primera aventura a Tercera.

 
Santfeliuenc FC: Santi, Nacho Ruiz, Alberto, Dani Ortiz, Gerard Rovira, Tena, Álex Bolaños, Édgar (Maldonado, 70'), Éric Pacheco (Cano, 60'), Josele i Faura (Gordillo, 78').
CD Masnou: David Pociello, Jose, Rueda, Rubén Martínez, Reina, Jonathan Ferreira, Peque (Alfredo, 90'), Ñito, Éric Blasco (Lucho, 65'), Jordi Sánchez (Geri, 82') i Aitor.

Gol:
0 - 1, Jordi Sánchez, 67'.

Àrbitre: Xavier Bertomeu García, la seva actuació va ser correcta. Tots dos equips li ho van posar fàcil. Targetes grogues als santfeliuencs Édgar i Éric Pacheco i als visitants Jose, Rueda, Jonathan Ferreira, Peque i Éric Blasco.

Quadern de notes:
- El partit "tonto" de la temporada. El Santfeliuenc no va existir i va deixar passar una bona oportunitat de seguir posant picant a la lliga.
- Cal ser més insistent des de l'inici i no concedir tants minuts on no passa res. La poètica dels minuts en blanc és poc reixida en futbol.
- Malgrat la derrota la permanència cada dia és més a prop. Ara cal rematar la temporada i seguir il·lusionant una afició que la propera temporada tornarà a gaudir amb un equip a Tercera.
- El Masnou s'ha erigit en la bèstia negra del primer Santfe de Tercera. Set en blanc per a un equip que porta camí de complir l'objectiu de la salvació amb un bon tècnic com Miguel López.

 
 
 L'últim homenatge a Francisco Prieto Pizarro (1944-2014), sempre en la memòria.