diumenge, 1 de març del 2020

Hi creiem!!!

CE BANYOLES 1 (MAJÓ, 72') ..... SANTFELIUENC FC 2 (JONATAN COLLADO, 24' I JONATAN COLLADO, 48')
ÀRBITRE: PAU SERRAT SUSI (DELEGACIÓ DE TORTOSA)
ESTADI MIQUEL COROMINA I MORETÓ
ASSISTÈNCIA: 350 ESPECTADORS
TARDA AMB CEL SERÈ I TEMPERATURA DE 17 GRAUS

Final superada. Dues genialitats de Jonatan Collado i el joc solidari de tot l'equip van bastir una d'aquelles victòries que han de marcar un punt d'inflexió. Xut d'autoestima directa en vena per a un equip necessitat d'alegries. Patir i patir per guanyar. I tot això amb un desplaçament de molts seguidors que també van guanyar la seva final. Més que una final.

Tempteig i por a equivocar-se. Així es poden definir els primers minuts al municipal banyolí. Els locals, assetjats per la fam de gol: 542 minuts de sequera, i el Santfeliuenc, amb l'aigua al coll. La primera va ser per als locals al 19' en un xut des de la frontera de l'àrea de Cris que va aturar en dos temps Jaime. La resposta del Santfe, immediata. Gerard Rovira no s'ho va pensar i des de 30 metres va provar sort en un xut decidit. El partit es va obrir. El Santfeliuenc començava a sentir-se còmode i els locals s'atascaven en la teranyina de contenció trenada per Andrés González. I al 24' el primer cop d'autoritat. Slalon per banda esquerra de Jonatan Collado que trepitjava l'àrea i etzibava un xut creuat imparable. Gol, gol, gol. Un gol per a girar la història. El partit va entrar en el territori que volia el Santfeliuenc. El Banyoles mirava de progressar en atac pero la majoria dels seus atacs, conduïts des de les bandes, morien en la rereguarda santfeliuenca. D'aquí fins al final només un ensurt. Al 45' Gerard no caculava bé un rebuig i Adrià Casanovas sol va buscar la centrada; Sergi Boira va tallar providencial un pilota que esperava a l'altura del punt de penal Cris. Descans, il·lusió i esperança en els cors blanc-i-blaus.

La represa va despertar tot l'entusiasme. Temíem la sortida del Banyoles però el que ens vam trobar és un Santfeliuenc autoritari i amb convicció. I tot condensat en una jugada que val una lliga. Jonatan Collado des de la frontal de l'àrea va dibuixar un xut precís i ajustat que només podia superar Martí Bartina per on va entrar. Kià, kià, kià. Deliri dels dies grans. Tot de cara, tot a favor. El partit semblava en via morta i en direcció a Sant Feliu. I més encara quan al 53' el local Genís va deixar el seu equip amb deu per una clara doble targeta. Un Santfe segur i solvent exhibia múscul en el partit més important de la temporada. Tanmateix de la inferioritat el Santfeliuenc en va treure poc partit. De mica en mica els locals van obligar a recular un Santfe que es va anar apagant perillosament. I tots els fantasmes de la història van comparèixer quan una centrada de Cris a la petita l'aprofitava de cap i amb rotunda facilitat Majó. Punt final a 612 minuts sense veure gol. El món de la seguretat que fins aleshores havia exhibit el Santfe es va traduir en incerta glòria. Els locals, empesos per la seva afició, es van créixer. Sortosament els d'Andrés González no estaven disposats a deixar-hi perdre la vida. Juanjo Prior al 80' va acaronar la sentència en un xut amb molt bona intenció que es va anar a tocar del pal. Incertesa. Preocupació. Temps agònic. I final, final, final amb una victòria que per a tots els santfeliuencs és més que una victòria. Hi creiem!

CE Banyoles:
Martí Bartrina, Pol Bastidas, Adrià Prado, Genís, Titi, Andreu (Moha, 51'), Cris (Henry, 79'), Via, Adrià Casanova, Toni Güell (Majó, 59') i Eric Gispert.
Santfeliuenc FC:
Jaime, Sergi Boira, Otger, Gerard Rovira, Kevin Sánchez, Juanjo Prior, Romo (Ricard, 76'), Alfonso Castellano, Sani, David Toro (Albert, 88') i Jonatan Collado (Jota, 70').

Gols:
0 - 1, Jonatan Collado, 24'
0 - 2, Jonatan Collado, 48'
1 - 2, Majó, 72'

Àrbitre:
Serrat Susi. El seu arbitratge va ser correcte. Va amonestar els locals Genís, Adrià Prado i Via: i als santfeliuencs Otger, Jota i Sergi Boira. Va expulsar per doble targeta groga al local Genís (53').

Quadern de notes:
- Victòria, la més important de la temporada. Xut d'autoestima en vena per a un equip necessitat de tardes com la de Banyoles.
- Jonatan "màgic" Collado va demostrar la seva qualitat. Una victòria contruïda des de la singularitat i la solidaritat del col·lectiu.
- Capitol a part per a Sentiment Immortal. Un deu absolut. El jugador número 12, 13, 14, 15....
- Victòria important, indiscutible, però caldrà seguir picant molta i molta pedra per garantir la permanència
- El Banyoles, assetjat per la necessitat, es va veure superat en el tram central pel Santfeliuenc. Quan va voler reingressar al partit ja no hi va ser a temps.






Imatges d'una victòria traçada en blanc-i-blau