SANTFELIUENC FC 0 ..... CE MANRESA 3 (TONI SUREDA, 40'; TONI SUREDA, 52' I ERIK RAFAEL, 55')

ÀRBITRE: ANTONIO RAMÍREZ PLAZA (DELEGACIÓ VALLÈS OCCIDENTAL)

CAMP MUNICIPAL LES GRASES. PORTA TANCADA

TARDA VESPRE AMB CEL SERÈ I TEMPERATURA DE 15 GRAUS

Derrota severa i toc d'atenció. Un Santfeliuenc llastat per les baixes no va poder oposar resistència davant un Manresa superior, que, arran del primer gol abans del descans, va dominar a plaer al marcador i al joc. Tres gols que encara en van poder ser més davant un Santfeliuenc sense opcions que a partir del minut 40 es va cloure com un puny.

Avisats estàvem. El Manresa havia completat una pretemporada de luxe i el nivell dels seus reforços criden l'atenció malgrat les dues derrotes inicials. La primera mitja hora va ser equilibrada amb una tímida superioritat bagenca. Al minut 18 el bellugadís Noah va provar d'assaltar la fortalesa amb un xut bombejat que a punt va estar de sorprendre Álex. El santfe, però, va completar una part central del primer acte esperançadora. Jonatan Collado al 23' va provar el porter amb un xut des de la distància. I al 34' Cesar en una falta comesa damunt Collado va ajustar la pilota a escassos centímetres del pal. Tanmateix quan els blanc-i-blaus semblaven més desperts, una acció per banda dreta de Noah al 40' va deixar amb un pam de nas la rereguarda per assistir Toni Sureda que, lliure de marca, va estrenar el marcador. El Santfeliuenc va exhibir esperit de reacció i Collado en solitari a l'àrea petita va ensopegar amb Marc Vito dos minuts més tard en un gol mig cantat.

Després de la represa, el caos. El Manresa va sortir decidit a fer mal i es va trobar un Santfe tou, desaparegut i sense la mínima capacitat de contenir l'allau de futbol visitant. Al 52' Toni Sureda des del vèrtex de l'àrea es va inventar un xut que va anar a la xarxa després de tocar el travesser. I en plena efervescència manresana una gran acció d'Erik Rafael que ell mateix va segellar amb un xut de qualitat en diagonal per dibuixar un desolador 0 a 3. Més de 35 minuts de penitència. El Santfeliuenc, superat per les circumstàncies, no va poder fer res més que contenir la ferida. El Manresa, còmode, desimbolt i amb futbolistes de classe encara va poder eixamplar el marcador. Un pal i alguna aturada meritòria d'Álex Baño van evitar una sagnia encara més dolorosa. Derrota, derrota sense arguments, derrota que ha de convidar a una reflexió severa perquè aquest no és el camí. Després de dos resultats esperançadors toca picar molta pedra i posar el rellotge a zero. I Valls se'ns afigura com una sortida cabdal avant la lettre per a les aspiracions de permanència.

Santfeliuenc FC:

Álex Baño, Sergi Boira, Otger (Albert Alegre, 59'), Joan Rubio, Carlos García, Mario (Adri Toro, 68'), Maldonado (Peña, 59'), César, Sani, Jonatan Collado (Alfonso Castellano, 68') i Sergio Morgado (Guille Ramon, 68').

CE Manresa:

Marc Vito, Nil Pradas, Casta (Amantini, 71'), Juli Serrano, Marc Cuello (Álex Sánchez, 61'), Moha, Toni Sureda (Solernou, 71'), Uri Pérez, Noah (Jordi García, 78'), Erik Rafael i Franco Nántez (Aleix Díaz, 61').

Gols:

0 - 1, Toni Sureda, 40'

0 - 2, Toni Sureda, 52'

0 - 3, Erik Rafael, 55'

Àrbitre:

Ramírez Plaza. El seu arbitratge va ser discret. Va amonestar els santfeliuencs César i Adri Toro; i els manresans Erik Rafael, Marc Cuello i Juli Serrano.

Quadern de notes:

- El Santfeliuenc no va estar a l'altura que li exigia un adversari com el Manresa. Perdut, desasistit, sense esma, sense rumb. Així és impossible bastir una il·lusió.

- La derrota obliga a viatjar a Valls amb peus de plom. No sumar a l'Alt Camp dispararia les alarmes.

- La desolació pel resultat encara es va fer més evident per la desolació de Les Grases. Futbol a porta tancada. Tota la pena del món.

- El Manresa va demostrar qualitat, classe i idees clares. Va guanyar amb justícia, contundència i superioritat manifesta.

La desolació d'un camp buit. Pròleg a la desolació per un resultat que fa molt de mal i obliga a reaccionar