diumenge, 13 de febrer del 2011

El Santfeliuenc ensopega contra el Blanes

SANTFELIUENC FC 0 - CD BLANES 1 (Bassols, 26')
Estadi: Parc Esportiu de Les Grases
Assistència: 150 espectadors
Àrbitre: Joan Fàbregas Capellas (Delegació de Sabadell)
Temperatura: 14 graus. Cel assolellat

No va poder ser. El Santfeliuenc no va poder superar un Blanes que arribava a Sant Feliu molt necessitat i també molt reforçat. Derrota que resumeix un partit molt deslluït en què els blanencs van aprofitar la seva única oportunitat. Trist protagonisme arbitral que va obviar un clar penal comès sobre Riquelme i que va acabar acarnissant-se amb la banqueta del Santfeliuenc.
El Santfeliuenc va començar amb esma. Al minut 15 Javi Pozo podria haver inaugurat el marcador però la seva rematada en un mà a mà amb el porter Morales no va trobar el camí de la xarxa. Els gironins que fins aleshores havien donat pocs senyals de vida es van avançar al minut 26 en una jugada sense aparent perill que va culminar Bassols amb un xut des de la frontal de l'àrea que va fer la sensació que tocava en un defensor blanc-i-blau i que va sorprendre Fonti. La jugada més polèmica i protestada va arribar uns minuts més tard. Riquelme es va endinsar dins l'àrea i quan mirava de superar Morales va ser travat per un defensor. L'àrbitre, segunit el criteri del seu assistent, no en va voler saber res i això va treure de polleguera a un secto de l'afició. Amb una certa agitació va acabar el primer acte. El Santfeliuenc havia de buscar el seu millor joc per mirar de superar el mur blanenc.
Després de la represa, el Blanes va aplicar amb més intensitat un dispositiu de contenció rigorós que el Santfe no va saber superar. Una rematada de Riquelme al minut 58, acompanyada d'una empenta d'un defensor blanenc, va ser el migrat bagatge santfeliuenc. El Blanes va juntar molts les línies i sobrat de veterania va portar el joc on més el convenia tot renunciant a l'atac. Als darrers minuts i a la desesperada, Arcos es va sumar a l'atac com un davanter més però les coses gens van canviar i es va acabar consumant una derrota perillosa que obliga a no badar.
Capítol a part mereix l'actuació de l'àrbitre i un dels assistents, que van estar més atents del que passava a la banqueta del Santfeliuenc que no pas del joc. El jove Fàbregas Capellas va expulsar en deu minuts a Dani Texeira -que estava amb crosses a la banqueta-, a Andrés González, al preparador físic i, per acabar-ho d'adobar, al nostre delegat en una decisió del tot esbiaxada. El partit va acabar amb un pom de nervis i indignació. Sortosament la situació es va poder controlar.

Santfeliuenc FC: Fonti, Dani Sánchez, Fran, Iñaki, Arcos, Diego, Riquelme (Edgar, 65'), Iván Fuentes, Javi Pozo (Maldonado, 58'), Quiles (Critian, 85') i Álex Burch.

CD Blanes: Morales, Cussó, Nogueras, Ponsich, Aleix, Bassols, Chema (Touré, 71'), Mario (Chava Jiménez, 59'), Alberto (Pol Victoria, 82'), Cervantes i Garagarza

Gols: 0 - 1, Bassols, 26'.

Àrbitre: Fàbregas Capellas, no va tenir el seu dia. Va ensenyar targeta groga als santfeliuencs Riquelme, Javi Pozo, Álex Burch; i als visitants Ponsich, Aleix, Bassols i Garagarza. Va expulsar de la banqueta a Andrés González, Dani Texeira, Óscar Travieso i Miguel Ángel Campoy...tot un rècord!

Quadern de notes:
- El Santfe ha de reaccionar. La plantilla, malgrat totes les baixes i problemes, és més que sòlida per esmenar el rumb.
- Ens va fer molta pena veure un Complex Esportiu de Les Grases amb tan poc públic. Cal reaccionar perquè el Santfe mereix més i millor atenció.
- El jove Fàbregas Capellas va tenir un matí molt amarg, però cal estar més tranquil.
- El Blanes, molt reforçat, va aconseguir el que buscava: tres punts amb un joc molt conservador però notablement pràctic.

Riquelme va ser clarament travat pel defensor blanenc. L'àrbitre no en va voler saber res.