diumenge, 25 de setembre del 2011

Victòria brillant i heroica que ha d'ensenyar el bon camí

UD VILADECANS 1 (RULO, 14') - SANTFELIUENC FC 2 (JOSERRA, 54' I JOSERRA, DE PENAL, 72')
ÀRBITRE: PAU GARCÍA FUSTER (DELEGACIÓ DE BARCELONA)
CAMP MUNICIPAL DE VILADECANS
 ASSISTÈNCIA: 400 ESPECTADORS
TEMPS: 24 GRAUS I MATÍ ASSOLELLAT

Demanàvem un punt d'inflexió i ja el tenim aquí. El Santfeliuenc va superar el Viladecans per 1 a 2 i suma els tres primers punts de la temporada. Una victòria valuosíssima construïda des del treball i la convicció. I heroica perquè el Santfe va haver de jugar tot el segon temps amb un jugador menys per expulsió de  Pere ,i  els últims vuit minuts amb nou futbolistes per expulsió de Chiri. Una victòria de valor afegit incalculable per la dificultat i pel fet d'haver hagut de capgirar un marcador desfavorable i en condicions precàries.
Les coses, però, es van posar molt cap per avall quan els viladecanencs estrenatven el marcador en una acció molt bonica de Rulo al minut 14. El Santfeliuenc no es va trobar gens còmode al camp i va inquietar molt poc la porteria local. Un parell de bones aturades de Carlos abans del gol  del Viladecans van evitatr una ferida més gran.
Després de la represa el Santfeliuenc va sortir molt motivat i fins i tot va refer-se a  la inoportuna expulsió del central Pere. Al minut 54 Joserra va aconseguir un gol balsàmic en engaltar un xut fort i col·locat en una pilota rebotada d'un servei de falta. El gol va fer créixer el Santfeliuenc i enfonsar un Viladecans que  es va veure superat per les ràpides contres articulades per un fantàstic Dani Maldonado, un  valor en alça d'aquest Santfe nou de trinca, i un explosiu Iván Peralta. Al minut 72 una combinació entre Triguero i Maldonado  va acabar a les botes d'Iván Peralta que va habilitar un precís servei a Chiri -un veritable revulsiu-, que va ser placat dins l'àrea pell veterà defensor viladecanenc Alfred. Un penal indiscutible per bé que l'àrbitre no va voler treure una clara targreta vermella. Joserra no va desaprofitar l'ocasió per fer el doblet i posar al Santfe amb un avantatge del que ja no es va desprendre.
Amb el marcador a favor el Santfeliuenc va saber gestionar les precipitades escomeses ofensives locals. La bona feina en rereguarda de Toni Quiles, Joserra, Dani Sánchez i David Hinojo es va notar i fins i tot Chiri va tenir a les seves botes l'1 a 3 en una acció que va acabar amb expulsió del propi Chiri en considerar l'àrbitre que s'hi havia deixat caure dins l'àrea.
Malgrat la notable inferioritat numèrica, els futbolistes d'Andrés González van resistit com a braus per assolir una tan magnífica com heroica victòria amb un innegable simbolisme que ha d'ensenyar el camí de la reacció. El que tots esperem.
Una gran alegria per a l'esport santfeliuenc. El Santfeliuenc comença a cavalcar en aquesta renovada Primera Catalana. Enhorabona i ara toca pensar en l'Almacelles per anar sumant de tres en tres i amb el suport de tota l'afició que avui ha acomiadat els jugadors amb una tancada ovació i amb crits de Santfe, Santfe!!!. Ho necessitàvem.

UD Viladecans: Álex, Peyo (Miguel, 53'), Pablo, Alfred, Dani Amante, Murillo, Gaitán, (Xavi Martínez, 50') (Lerín, 78) Júnior (Robert, 70'), Mauri, Montoya (Carlos Martínez, 61') i Rulo.
Santfeliuenc FC: Carlos, Dani Sánchez, Hinojo, Pere, Toni Quiles, Joserra, De Sande (Chiri, 67'), Triguero (Gabri, 78'), Iván Peralta (Javi Honorato, 90'), Iván Fuentes i Maldonado (Edgar, 87').

Gols: 1 - 0, Rulo, 14; 1 - 1, Joserra, 54'; 1 - 2, Joserra, de penal, 72'.
Àrbitre: Pau García Fuster, el seu arbitratge va ser un xic cassolà. Va mostrar tageta groga els locals Aldred, Montoya, Miguel i Robert; i als santfeliuencs Hinojo, Pere, Joserra, Iván Peralta i Chiri. Va expulsar per doble targeta groga Pere (48') i Chiri (88').

QUADERN DE NOTES:
- El Santfeliuenc va fer una exhibició d'amor propi i convicció per assolir uns punts molt necessaris.
- Dani Maldonado està assimint el lideratge d'un grup jove amb qualitat.
- Cal fer bona aquesta victòria amb els tres primers punts a Les Grases contra un perillós EFAC Almacelles.
- El Viladecans va fer massa canvis en pocs minuts i va acabar superat per l'entusiasme del Santfeliuenc.

Joserra no ha desaprofitat l'ocasió i ha donat una enorme alegria als molts aficionats santfeliuencs que hi havia a Viladecans