dissabte, 8 de setembre del 2012

El Santfeliuenc trenca el malefici i comença amb victòria

SANTFELIUENC FUTBOL CLUB 2 (JOSELE, -30 SEGONS- I MALDONADO, 76') - UD TORREDEMBARRA 1 (ROSADO, 68')
CAMP MUNICIPAL DE LES GRASES
ASSISTÈNCIA: 350 ESPECTADORS
ÀRBITRE: MIGUEL ESCALERA AGUILAR (DELEGACIÓ DE GIRONA)
TEMPS: CEL ASSOLELLAT; TEMPERATURA DE 27 GRAUS

Ja tenim els primers tres punts al sarró. El Santfeliuenc va trencar el seu malefici i va aconseguir guanyar per primer cop a Primera Catalana en l'estrena. De fet, el Santfeliuenc no s'estrenava amb victòria des de la temporada 2002-2003. Una bona notícia, doncs, per començar a fer camí i alimentar-nos d'esperança en una temporada en què hem dipositat moltes expectatives.
El partit va tenir una mica de tot: emoció, incertesa i molt bon ambient en Les Grases en el canvi d'horari. El Santfeliuenc va sortir amb molta força i als trenta segons Josele recollia una centrada de De Sande des de la dreta per connectar un xut potent i col·locat que va sorprendre el veterà Ambrós. L'inici no podia ser més espectacular amb un dels gols més matiners en la història de Primera Catalana en una jornada inaugural. El propi Josele va tenir cinc minuts més tard el segon gol a les seves botes però en un mà a mà contra el porter no va trobar porteria després de superar a la cursa un defensor visitant. 
A partir del segon tram del primer acte el Torredembara es va anar estirant i es va fer amb el control del mig del camp. Sense posar en massa problemes Carlos sí que és cert que els tarragonins van dominar més i Esteve i Rosado van donar més d'un maldecap a la rereguarda. El primer temps va acabar amb una jugada polèmica ja que un defensor visitant va tallar amb la mà i des de terra un clar atac santfeliuenc.
Després de la represa, el Santfeliuenc va sortir més entonat. Éric, Gabri i Javi Honorato van trobar forats amb generositat si bé va faltar més precisió a l'hora de trobar porteria. L'esmunyedís Gabri va desaprofitar una clara ocasió al minut 57. Tanmateix quan el 2 a 0 semblava a tocar un servei llarg d'Ambrós el va aprofitar Rosado que havia superat Fabri i va engaltar una canonada que sorprenia Carlos. Galleda d'aigua freda per a l'afició que ja albirava la primera victòria.
Calia tornar a començar i el Santfeliuenc va saber reinventar-se. L'entrada de Maldonado va proveir d'espais l'atac i Josele va buscar el gol amb els seus habituals tocs de geni. Al minut 76, en una llarguíssima jugada Dani Maldonado es va plantar sol davant Ambrós i el porter tarragoní va salvar sobre la ratlla de gol, la pilota va sortir rebotada i Josele la recollia per centrar i perquè de nou Maldonado rematés i de manera agònica la pilota acabés a la xarxa. Alegria desfermada a Les Grases. 
Amb la victòria a la mà el Santfeliuenc va saber controlar la possessió de pilota i va poder eixamplar el marcador en alguna acció comandada per Éric Pacheco. El Torredembara es va acostar tímidament a la porteria de Carlos. Amb el xiulet de l'àrbitre l'afició va esclatar d'alegria perquè tothom sabia que calia començar amb victòria i que el primer objectiu ja està superat. El Santfe, per fi, trenca un malefici llarg, feixuc i persistent. El Santfe 2012-2013 ha donat primer i té ganes de donar moltes coses. Ara la pilota és a la teulada de l'afició de Sant Feliu que ha de respondre perquè tot és possible si anem de la mà. Cal decidir-se, venir a Les Grases i fer-se soci perquè el Santfe és cosa de tots.

SANTFELIUENC FC: Carlos, Fabri (Aleix Álvarez, 81'), Alberto, Dani Ortiz, Pere, Joserra, Álex Bolaños (Álex Segura, 89'), De Sande (Éric Pacheco, 32'), Josele, Gabri (Maldonado, 64') i Javi Honorato (Arcos, 77').
UD TORREDEMBARRA: Ambrós, Jordi Vidal (David Sánchez, 68'), Mercadé, Tiko, Soriano, Arturo (Aitor, 85'), Vicente (Cuenca, 79'), Cañas (Robert, 56'), Izan (Pepo, 63'), Esteve i Rosado. 

Gols: 
1 -0, Josele (30 segons)
1 - 1, Rosado, 68'
2 - 1, Dani Maldonado, 76'

Àrbitre: Miguel Escalera Aguilar. La seva actuació va ser molt fluixa. Va mostrar targeta groga els santfeliuencs Javi Honorato (53'), Carlos (58') i Alberto (59'); i als tarragonins Izan (59'), Soriano (72'), Robert (73'), Pepo (82) i Cuenca (86).

Incidències
Estrena del Santfeliuenc en horari de dissabte a les 18 hores. Un horari que serà familiar aquesta temporada per a tota la parròquia blanc-i-blava. Bona resposta de públic que va anar arribant a Les Grases amb una mica de retard però que al final hi va arribar. El Torredembara va vestir tot de negre per coincidència de colors amb el Santfeliuenc. L'emissora Ona la Torre va fer la retransmissió en directe per a localitat del Tarragonès.

Quadern de notes
- El Santfeliuenc va complir amb el primer objectiu, guanyar en l'estrena i trencar el sortilegi dels mals inicis. Hi haurà temps per anar millorant el joc però els primers tres punts ja són al sarró i ara cal posar l'objectiu en el proper rival, el flamant Centro Europeo Tecnofútbol.
- Alberto, Fabri, Álex Bolaños i Álex Segura van debutar amb la samarreta del Santfe. De fet, Alberto retorna després del seu pas pel Sants.
- El Torredembara va debutar a Primera Catalana amb detalls interessants. Un equip veterà que la temporada passada va ser un dels grans protagonistes al grup tarragoní de Segona Catalana.


En un temps de tantes tristors tant de bo aquest Santfe nostre sigui una font d'alegries. La primera ja és al sac.

El Torredembarra en la primera foto com a equip de Primera Catalana. Els tarragonins han format un conjunt que destaca per la veterania de futbolistes amb llarg recorregut a la província de Tarragona.

La primera foto de família de la temporada








El primer comiat de la temporada va ser feliç
Tot i que al públic li va costar arribar, al final Les Grases va presentar un molt bon aspecte. Cada quinze dies teniu una cita amb el Santfe, un històric que vol ser encara més gran.