diumenge, 20 d’octubre del 2013

El Santfeliuenc cau a Sant Boi però mereix l'empat

FC SANTBOIÀ 1 (ELOI FONTANELLA, 8') - SANTFELIUENC FC 0
ÀRBITRE: ÓSCAR CARBALLO VÁZQUEZ (DELEGACIÓ DE LUGO)
ESTADI JOAN BAPTISTA MILÀ
ASSISTÈNCIA: 450 ESPECTADORS
TEMPS: MATÍ ASSOLELLAT; TEMPERATURA DE 23 GRAUS I SENSACIÓ DE XAFOGOR IMPRÒPIA DE LA TARDOR


El Santboià va fer bo un gol matiner aconseguit al minut 8 mitjançant el seu davanter Eloi Fontanella per aconseguir la segona victòria de la temporada. Al Santfeliuenc li va costar prendre les mides del seu rival però quan ho va fer va fregar l'empat i fins i tot el va merèixer. Tres clares oportunitats, dues d'Éric Pacheco i una d'Alberto, podrien haver canviat el signe del resultat. Els de Sant Boi, però, van mantenir neta la seva porteria i es van endur tres punts que alleugen la seva delicada i del tot inesperada situació si tenint en compte el currículum dels seus futbolistes. El Santfeliuenc va presentar batallar tot i que el gol d'Eloi i l'adeversitat de no poder comptar-hi amb un davanter centre van acabar pesant massa.
No va poder ser. El derbi històric recuperat després de 21 anys d'absència no va ser positiu per a un Santfeliuenc que va anar de manera clara de menys a més i que a la segona part va merèixer almenys un gol. El Santboià, farcit de jugadors amb passat recent a Segunda B, va entrar millor i ja al minut 6 Eloi va avisar amb un xut des de la balconada de l'àrea que va sortir desviat. Tres minuts més tard una centrada precisa del mediàtic Alberto Manga la va culiminar a gol l'ex davanter del Sant Andreu Eloi Fontanella. El gol va deixar mig estabornit un Santfeliuenc amb poc encert per mantenir la pilota als peus. El santboià va carregar tot el seu joc ofensiu per banda esquerra mitjançant les escomeses d'un Alberto Manga amb ganes de protagonisme. El Santfeliuenc a poc a poc es va anar desempallegant del domini local. Primer Álex Bolanos en una pilota aèria i després Éric Pacheco en una badada de la defensa local van acaronar l'empat. Les forces es van equilibrar i el Santboià, amb masses dubtes defensius, mirava de conservar la mínima renda abans de l'intermedi. Un providencial Joserra va treure al minut 41 una pilota enverinada dins l'àrea petita. Malgrat la derrota, al temps de descans tothom confiava en les opcions d'un Santfeliuenc que havia començat a albirar la porteria dels veïns.
Després de la represa, el Santfeliuenc va intensificar el domini. El Santboià esperava parapetat en parcel·la defensiva. Al minut 52 Éric Pacheco va fregar l'empat en una excel·lent i intencionada rematada que va obligar lluir-se el jove Hugo que amb la punta dels dits va rebutjar la pilota a còrner. I al minut 61 i en ple domini del Santfe una magnífica assistència d'Éric Pacheco no la va poder aprofitar Alberto amb una rematada creuada que va sortir no gaire lluny del travesser. Tanmateix quan més semblava que els jugadors d'Andrés Gonzáles acaronaven l'empat el partit va anar esllanguint-se travessant una llarga etapa sense que passés res. El Santfeliuenc ja no va trobar fluïdesa i el Santboià es va limitar a conservar el marcador, no prendre ni un sol risc i anar consumint minuts. Així es va arribar a l'epíleg. El Santfeliuenc va pagar la manca d'un davanter pur i va acabar apel·lant a l'heroica amb Arcos de davanter centre per mirar d'aprofitar alguna pilota a l'àrea que gairebé no va arribar mai. Ara cal passar pàgina i centrar-nos en el proper partit contra el Gavà que ha de marcar la direcció de la permanència.

FC Santboià: Hugo, Javi Calvo, Jerson, Márquez (Álex, 71'), Dani Iglesias, Miki Massana, Pedro (Álex Fernández, 67'), Raúl Rodríguez (Sergio Urbano, 59'), Eloi, Libo i Alberto Manga.
Santfeliuenc FC: Santi, Nacho Ruiz, Alberto (Arcos, 82'), Gerard Rovira, Dani Ortiz (Gordillo, 61'), Joserra, Tena, Álex Bolaños, Jonhy (Jairo, 73'), Maldonado i Éric Pacheco.

Gol:
1 - 0, Eloi, 8'.

Àrbitre: Carballo Vázquez, la seva actuació va ser regular. Els àrbitres de les delegacions galegues xiulen partits del grup català per un acord de reciprocitat amb les delegacions catalanes. Va mostrar targeta groga els locals Libo, Pedro, Javi Calvo i Miki Massana; i els santfeliuencs Dani Ortiz, Jonhy, Éric Pacheco, Maldonado i Joserra.

Quadern de notes:
- El Santfeliuenc va tornar a donar la cara i va fregar un empat que hauria estat merescut.
- Segon gran partit de Nacho Ruiz que demostra potència física i qualitat amb esperit de líder.
- Tornar a Sant Boi sempre és un motiu d'alegria. El Santfeliuenc gràcies a una magnífica feina ha recuperat el millor de la seva història i torna a competir amb els equips de prestigi del futbol català.
- El Santboià va marcar aviat però després va ser massa avar amb el seu futbol. Un equip ben dirigit per Alberto Fernández que ha d'anar a més perquè de noms no en falten.

2 comentaris:

kimuly ha dit...

Resultado injusto,en mi humilde opinion,segun lo que he visto en el terreno de juego la segunda parte merecio algun gol de los nuestros,pero no pasa nada,seguir trabajando y llegaran los resultados!
Entrada al campo muy economica a los socios del Santfeliuenc,una gran iniciativa.

jesus m. ha dit...

Con este equipo hasta el fin del mundo!! A por el Gava!!

Un saludo y viska el Sanfe!!