diumenge, 27 d’octubre del 2013

Un gol del debutant Carlos Cano dóna tres punts d'or al Santfeliuenc

SANTFELIUENC FC 1 (CANO, 65') - CF GAVÀ 0
ÀRBITRE: KABIR FRUTOS BONACHE (DELEGACIÓ DE BARCELONA)
CAMP MUNICIPAL LES GRASES 
ASSISTÈNCIA: 500 ESPECTADORS
MATÍ ASSOLELLAT I TEMPERATURA MOLT ALTA, GAIREBÉ ASFIXIANT, 26 GRAUS


Arribar i moldre i qui dia passa any empeny en jornades emmarcades en daurat. El recent incorporat Carlos Cano va fer un gol que donava tres punts d'or el Santfeliuenc. Santfeliuenc i Gavà recuperaven un derbi baix llobregatí que no es repetia des del 18 d'abril de 1993 quan tots dos equips jugaven a Preferent.Vint anys després en un estadi de Les Grases amb molt color blanc-i-blau el Santfeliuenc va sumar tres punts que marquen la bona direcció de la permanència a Tercera. El partit va ser de clar domini santfeliuenc si bé el gol es va fer esperar. Carlos Cano a boca de canó va culminar al minut 65 una bonica jugada trenada per Álex Bolaños i Édgar. El joveníssim Gavà es va mostrar massa conservador a la primera part i a la segona tot i que es va estirar amb més generositat no va saber superar la trama defensiva santfeliuenca. El xiulet final va desfermar l'eufòria d'una afició que viu els millors moments de la nostra més que centenària història.
Dia de partit gran a Les Grases en horari matinal i contra el millor equip del Baix Llobregat per historial. El Santfeliuenc va sortir molt endollat i abans del minut 10 Álex Bolaños i Gordillo van fregar el gol amb dues bones ocasions. Al minut 15 el poderós Nacho Ruiz havia d'abandonar en camp en rebre un cop a la cara del porter Pacheco, un cop del tot involuntari i fruit d'una acció ofensiva del Santfeliuenc.  Una nova adversitat que no va fer tremolar el Santfe que va seguir insistint i posant tot l'esforç davant un rival a l'expectativa i molt conservador. Al minut 28 una bona acció de Dani Maldonado va estar a punt d'aprofitar-la Javi Gordillo mitjançant un xut dur i sec que es va marxar a prop del pal i topant contra l'exterior de la xarxa. A més, el Santfe va veure com dues accions que van acabar a la xarxa van ser anul·lades, una per  fora de foc i l'altra per falta comesa sobre Pacheco. Les taules del descans no acabaven de fer justícia a un Santfeliuenc que havia estat notablement superior.
A la represa, el Gavà es va estirar amb més generositat sobretot gràcies a les pujades del seu bellugadís lateral dret Juanito. Un parell de centrades perilloses que no van trobar rematador van ser els únics arguments ofensius blaugranes. El Santfeliuenc, però, no va perdre el cap perquè sabia que el seu moment arribaria. I va ser al minut 65 quan una bonica acció combinativa entre Álex Bolaños i Édgar va acabar amb centrada i Carlos Cano a boca de canó i com a golejador pur empenyia la pilota a la xarxa. L'esclat de joia va conquerir Les Grases. Amb el marcador a favor el Santfeliuenc va anar refredant el partit malgrat l'altíssima temperatura poc usual en plena tardor. El Gavà ho va intentar en alguna acció aïllada però sense ser capaç de superar la trama defensiva blanc-i-blava. A les acaballes, Maldonado va coquetejar amb el segon gol en una rematada potent que va meréixer una gran resposta de Pacheco. Al final, victòria i tres punts més en el camí de la permanència. El millor Santfe de tots els temps reivindica amb tenacitat un espai a Tercera Divisió.  

Santfeliuenc FC: Santi, Fabri, Alberto (Éric Pacheco, 75'), Joserra, Nacho Ruiz (Arcos, 16'), Tena, Maldonado, Álex Bolaños, Cano, Gordillo (Jonhy, 61') i Édgar.
CF Gavà: Pacheco, Juanito, Alberto, Arthur, Blanchart, Oriol, David Jiménez, Cristian, Borredà (Jefferson, 63'), Sergio i Adrià.

Gol:
1 - 0, Cano, 65'.

Àrbitre: Kebir Frutos Bonache. Una mà massa ràpida a l'hora d'ensenyar targetes; se'n podria haver estalviat la meitat. Van veure la targeta groga els santfeliuencs Fabri, Arcos, Jonhy, Gordillo, Tena i Alberto; i els visitants Oriol, Borredà, Arthur i Cristian.

Quadern de notes:
- Dinou meravellosos punts. Un 45% de la feina feta quan som a l'equador de la primera volta. No podíem demanar res més.
- Carlos Cano, un davanter que amb la mà sàvia d'Andrés González pot explotar tots els seus recursos. De moment, ja ens ha donat tres punts.
- Si Cornellà va tastar l'amarg sabor de Les Grases ara el Gavà torna a anar-se'n de buit d'un camp que comença a adquirir fama de difícil.
- Les bufandes blanc-i-blaves van pintar d'alegria un dels camps de Tercera amb més ambient. 
- El Gavà, l'equip amb la mitjana d'edat més jove de Tercera, va demostrar qualitat però no va tenir arribada.