diumenge, 24 de gener del 2016

"Torazo" per una victòria apoteòsica

SANTFELIUENC FC 2 (DAVID TORO, 43', DE PENAL i DAVID TORO, 88') ... CE SABADELL B 1 (XAVI CIVIL, 30 SEGONS)
ÀRBITRE: CARLOS FERRERO MANSILLA (DELEGACIÓ DE BARCELONA)
CAMP MUNICIPAL LES GRASES
ASSISTÈNCIA: 300 ESPECTADORS
TARDA VESPRE AMB CEL ENTELAT; TEMPERATURA DE 14 GRAUS

Silenci, llums i acció. Minut 88, David Toro recull una passada en llarg de Guille Sarmiento, puja el cap i veu el que només veuen els mags. Del no-res inventa un xut picat que pren una trajectòria magestuosa i acaba entaforat a l'escaire dret del Sabadell B. El deliri, l'apoteosi.... El Santfeliuenc sumava tres punts vitals contra un rival que no perdia des del 18 d'octubre i que es va avançar quan no havien passat ni vint segons. Un treball heroic i convençudament laboriós dels futbolistes d'Andrés González que completen una setmana inoblidable per al club. Una tarda gloriosa que explica moltes coses.

Un golàs de David Toro des del vèrtex de l'àrea que va entrar a la porteria per l'escaire va posar el brillant punt final a un partit elèctric que trenca una ratxa de dotze jornades sense perdre del filial arlequinat. Un desenllaç estel·lar que es va anar covant en una gran segona part en què els futbolistes del Santfeliuenc van mostrar-se com a jornalers estajonavistes a la cerca de la glòria. I qui busca i busca i busca l'acaba trobant.
El partit no podia començar més malament per als santfeliuencs. Quan el públic tot just buscava els seus seients, una passada en llarg la va aprofitar Xavi Civil per inaugurar el marcador. No s'havien consumit ni 30 segons. El Santfeliuenc va haver de fer un exercici apressat de recuperació de l'autoestima magolada. De mica en mica els d'Andrés González es van fer amb el domini però de nou Xavi Civil podia haver descosit les esperances locals en un mà a mà que aquest cop va resoldre Óliver. David Toro al minut 23 en una rematada forçada d'esquenes que es va estavellar a la part lateral del pal va donar el primer ensurt a la rereguarda vallesana. I a les acaballes del primer temps una agafada dins l'àrea visitant va ser interpretada per l'àrbitre com a punible. David Toro no va perdonar i va posar el partit en la casella de sortida. Un penal a favor que no s'ensumava a Les Grases des del 22 d'abril de l'any passat. Ja tocava!

La segona part es va estrenar amb una ocasió molt clara d'Adri Ruiz (48') que no va poder superar la sortida d'Aliaga. Va ser el pròleg a 45 minuts molt intensos i que van tenir contínues anades i vingudes sense un dominador clar però amb el Santfe més convincent i amb més fam de victòria. El Sabadell B va recórrer a la velocitat de Xavi Civil i Ñito, i el Santfeliuenc va respondre amb una gran feina de contenció a la línia de mitjos, nimbada per la figura enorme d'Imanol que, jornada rere jornada, demostra que el seu fitxatge va ser un dels grans encerts d'Andrés González en la configuració del Santfe 2015-2016. Civil en un contracop podria haver fet el segon però entre Óliver i Mata a l'ensems ho van impedir. Al minut 65 un xut enverinat de Maldonado va topar amb una resposta sensacional d'Aliaga. Minuts de gran futbol que pintaven un final emocionantíssim. El Sabadell B pressionava en atac i el jove Guille Sarmiento ho va provar en una acció individual sense punteria. I al minut 88 el temps es va aturar quan el mag David Toro es va treure del no-res un xut col·locat que va foradar l'escaire. Un golàs amb celebració apoteòsica a les graderies de Les Grases. Cinc minuts de descompte que es van fer eterns per segellar la victòria d'un laboriós Santfeliuenc que s'emportava tres punts d'or davant el segon classificat.

Santfeliuenc FC: Óliver, Mata, Èdgar (Faura, 38'), Álex Bolaños, Pere, Imanol, Maldonado, Tena, David Toro, Adri Ruiz (Guille Sarmiento, 79') i Éric Pacheco (Quiles, 69').

CE Sabadell B: Adrià Aliaga, Diego, Peña, Estellés, Parera, Josep Díez, Max (Joel Méndez, 57'), Marc Martí (Ñito, 62'), Xavi Civil, Sandro i Cesc Clotet (Español, 46').


Gols:
0 – 1, 1', Xavi Civil
1 – 1, 43', David Toro, de penal
2 – 1, 88' David Toro


Àrbitre: Ferrero Mansilla, el seu arbitratge va ser regular. Va amonestar els santfeliuencs Mata, Pere, Faura, Éric Pacheco, Adri Ruiz, Álex Bolaños, David Toro, Óliver i Andrés González; i als visitants Josep Díez, Parera, Max i Estellés. Va expulsar per dues grogues a Mata (89').

Quadern de notes:
- Un golàs de David Toro va rubricar un merescut premi. Un gran Santfeliuenc que s'està guanyant a pols el respecte de tothom.
- Qui dia passa any empeny. El Santfeliuenc ha de ser com una formigueta aplicada que va acumulant per mirar de patir el menys possible. Ens queden 16 finals i cal seguir així i no mirar enrere.
- Les victòries arriben i a més ho fan amb bon futbol. 
- El Sabadell B es va sentir massa còmode amb un gol ultramatiner. El desenllaç va deixa els arlequinats amb un pam de nas ja que a més veuen com el Prat teixeix cinc punts d'avantatge.