dissabte, 26 de novembre del 2016

Reacció, esmena, gols i victòria

SANTFELIUENC FC 3 (JAIME FUENTES, DE PENAL, 39'; ROMO, 60' I ERIC ZÁRATE, 82') - EC GRANOLLERS 0
ÀRBITRE: ORIOL JARIT MESA (DELEGACIÓ GIRONA)
CAMP MUNICIPAL LES GRASES
ASSISTÈNCIA: 200 ESPECTADORS
TARDA VESPRE AMB EL CEL COBERT; HI VA PLOURE DURANT EL TRAM FINAL; TEMPERATURA DE 12 GRAUS

Els grans saben refer-se. I el Santfeliuenc va demostrar que és un equip gran en aquesta Tercera. En sis dies ha canviat la tristor per l'orgull i la capacitat de respondre amb bravesa. Jaime Fuentes de penal va aplanar el camí abans d'arribar a l'intermedi. A la represa, David Romo i Eric Zárate van afegir la salsa dels gols a un marcador que va acabar fent patxoca. El Santfeliuenc va dir adéu a la sequera de 46 dies sense guanyar gràcies a un triomf convincent davant un Granollers que va abaixar els braços arran del segon gol. Tres punts importants per anar sumant en una part final de l'any en què els punts es cotitzen a preu d'or.

Després de la desfeta del Narcís Sala els d'Andrés González buscaven amb urgència esmenar el rumb. Els primers minuts van ser de major domini vallesà si bé un xut al travesser d'Alberto al minut 15 va ser la millor oportunitat del tram inicial i la clau de volta que va dibuixar un nou pols al matx. Ferri i Eric Ruiz per les bandes van començar a desbordar la defensa del Granollers, però les seves incursions a l'àrea no van trobar rematador. Ni tampoc Patxi es va conciliar amb la fortuna després d'una jugada fins a la cuina de Carles Tena. Tot i així els d'Albert Cámara van tenir la més clara en una rematada de cap de Javi Sánchez al minut 25 que va comptar amb una resposta magistral de Toni Casamayor. Al minut 39 una cursa per la banda dreta del tot terreny Éric Ruiz va acabar amb una centrada precisa que va rematar Ferri. La rematada potent de l'extrem blanc-i-blau va topar amb les mans del defensa Mur. El clar penal no el va desaprofitar Jaime Fuentes per obrir la llauna. El Santfeliuenc va incrementar les accions ofensives en els instants finals del primer acte i Ferri en una rematada ajustada va fregar el segon. Les Grases, respirava i oblidava la mala experiència del Narcís Sala.

La represa no va canviar els papers. El Santfeliuenc es va sentir còmode davant un Granollers que s'ho va prendre amb massa tranquil·litat fins que un teva meva entre els ex pratencs Éric Ruiz i Ferri el va culminar David Romo a la xarxa, al minut 60, mitjançant una rematada creuada. David Romo va aprofitar la magnífica assistència enlairada de Ferri i va tenir temps de recollir la pilota amb la cama esquerra, acomodar-se-la i posar-se-la a la dreta davant la passivitat dels de Cámara. El gol se li va fer una muntanya als visitants que gairebé van desaparèixer de Les Grases. Amb el partit dat i beneït, els blanc-i-blaus es van limitar a mantenir la possessió de la pilota a la línia de mitjos on van imposar la seva llei els sempre sobresortints Carles Tena i Jaime Fuentes. A les acaballes, un servei llarg de Toni Casamayor el va aprofitar Eric Zárate, que va superar amb molta facilitat la defensa vallesana i fins i tot va tenir temps de retallar Víctor Colchero per rubricar el tercer gol a l'electrònic de Les Grases. I el seu segon gol amb la samarreta del degà santfeliuenc.
El Santfeliuenc s'acomiada d'una mala ratxa i suma tres punts importants davant un Granollers inofensiu en atac i massa fràgil en defensa.

Santfeliuenc FC: Toni Casamayor, Éric Ruiz, Alberto, Joserra, Dani Ortiz, Tena (Ion Vázquez, 85'), Ferri (Maldonado, 67'), Jaime Fuentes, Patxi (Carlos Olmo, 79'), Eric Zárate i Romo.
EC Granollers: Víctor Colchero, Mur (Español, 70'), Javi González, Fran Fuentes,Valls, Héctor, (Ramón Suárez, 51') Àlex Gil (Cristian Hidalgo, 72'), Joel Bray, Javi Sánchez, Diego Carrillo i Alejandro.

Gols:
1 - 0, 39', Jaime Fuentes, de penal
2 - 0, 60', Romo
3 - 0, 82', Eric Zárate

Àrbitre
Jarit Mesa, la seva actuació va ser plàcida. Va amonestar els locals Jaime Fuentes i Eric Zárate; i els visitants Mur, Javi González, Cristian Hidalgo i Valls.

Quadern de notes:
- Les males ratxes s'acaben amb convicció, i el Santfeliuenc va demostrar una enorme maduresa per superar el moment més delicat de la temporada.
- Gran partit dels ex pratencs Éric Ruiz i Ferri. El lateral dretà està sent una de les grans revelacions del renovat Santfeliuenc 2016-2017.
- Eric Zárate es va estrenar a Les Grases. Tant de bo vagi sumant gols al seu còmput.
- Els seguidors que van desafiar al fred, la pluja i el suculent menú futbolístic televisiu s'hi van deixar la pell.
- El Granollers ha estat l'equip més discret que ha desfilat per Les Grases. Poca capacitat de reacció al gol de Jaime Fuentes i amb el segon va entregar la cullera.











L'agraïment a l'afició que també respon en els dies més hostils.

Agraïm la gentilesa de Félix Sancho en el reportatge fotogràfic.