dissabte, 11 de febrer del 2017

Remuntada i tres punts vitals

SANTFELIUENC FC 2 (PATXI, 61' I ROMO, 76') - CE JÚPITER 1 (RAFA MURILLO, 6')
ÀRBITRE: GONZALO ROMERO FREIXAS (DELEGACIÓ TARRAGONA)
CAMP MUNICIPAL LES GRASES
ASSISTÈNCIA: 400 ESPECTADORS
TEMPS: TARDA VESPRE AMB CEL COBERT; TEMPERATURA DE 14 GRAUS

Fins i tot en els dies no tan bons aquest Santfe demostra caràcter, il·lusió, convenciment, tenacitat, perseverança... El Santfeliuenc va aconseguir tres punts d'or després de remuntar amb laboriositat el gol inicial del Júpiter al minut 6. Un gran gol de Patxi i una rematada inapel·lable de David Romo al segon acte van servir per afaiçonar una victòria gran que separa i molt els blanc-i-blaus dels llocs de descens directe. Queden 13 jornades, 13 finals però el somni de la permanència es comença a albirar en l'horitzó. Potser aquest any fins i tot patim menys. El Santfe ens apassiona.

Un necessitat Júpiter es va trobar al minut 6 amb l’escenari ideal quan una rematada de cap de Rafa Murillo va acabar al fons de la xarxa. El gol va sorprendre un Santfeliuenc que va haver de posar al dia el manual de les remuntades a Les Grases. Durant el primer acte els jugadors de Juanjo García van mantenir a ratlla les escomeses dels santfeliuencs gràcies a una bona disposició defensiva. Només una rematada creuada d’Alberto (38’) i un xut a l’àrea de Romo (40’) van alterar la tranquil·litat d’Andrés Díez.
Després de la represa, el Santfeliuenc van intensificar la pressió, si bé la primera oportunitat va ser per a Óscar Urroz en una jugada en què es va desfer de tres defenses blanc-i-blaus. De mica el mica el Santfeliuenc va anar encerclant el Júpiter a la zona defensiva. El joc combinatiu blanc-i-blau va començar a fer mal i deixar en evidència la rereguarda gris-grana. Dani Maldonado al minut 53 va avisar en un xut potent des de la balconada de l’àrea. I al minut 61, l’empat. Una bona acció per banda de Romo amb assistència a Éric Pacheco la va culminar Patxi amb una excel·lent rematada a mitja volta. Tota la feina del Júpiter trontollava perillosament. El gol va esperonar els locals que travessen un momento molt dolç. Romo, en estat de gràcia, va portar de corcoll la defensa gris-grana. Al minut 76 una impressionant cursa per banda esquerra d’Éric Pacheco la va culminar amb una rematada incontestable David Romo. Remuntada i deliri a Les Grases. L’afició ensumava una victoria vital. El Júpiter va mirar de reaccionar, però les forces escassejaven i només va poder arribar a l’àrea de Toni Casamayor en accions a pilota aturada i amb no gaire convicció. El Santfeliuenc va poder eixamplar el marcador en un contracop que Éric Pacheco (85’) no va saber resoldre. No importava, els punts eren a la butxaca... i quins tres punts tan importants!!

Santfeliuenc: Toni Casamayor, Éric Ruiz, Alberto, Joserra, Olmo, Jaime (Patxi, 46’), Romo (Dani Ortiz, 86’), Ion Vázquez, Maldonado (Charly Ruiz, 75’), Tena i Éric Pacheco.
CE Júpiter: Andrés Díez, Adri, Julen (Pau Darbra, 64’), Sergi Pérez, Dani Prieto, Rafa Murillo, Adri, Abou (Pep, 46’), Óscar Uroz, Vives (Javi Santolalla, 54’) i Prat.

Gols: 
0 - 1, Rafa Murillo, 6'
1 - 1, Patxi, 61'
2 - 1, Romo, 76'

Àrbitre: Romero Freixas, la seva actuació va ser regular. Va amonestar els santfeliuencs Jaime, Charly Ruiz i Patxi; i als visitants Adri i Rafa Murillo.

Quadern de notes:
- L'esperit d'un grup que sap important va servir per capgirar un partit que s'havia posat costa amunt.
- David Romo, un futbolista genial capaç de donar grans dies de futbol.
- El factor Patxi, un futbolista que sempre suma.
- Dormir en vuitena posició és sinònim que el treball dóna fruits.
- El Júpiter va viure 55 minuts del seu gol. Arran del gol de Patxi va començar a engegar a dida tot el que havia aconseguit.