diumenge, 14 de maig del 2017

Sí, sí, sí, la cinquena a Tercera ja està aquí

SANTFELIUENC FC 0 - UE LA JONQUERA 1 (MURGA, 91')
ÀRBITRE: MUÑOZ BAQUERO (DELEGACIÓ BARCELONA)
CAMP MUNICIPAL LES GRASES
ASSISTÈNCIA: 500 ESPECTADORS
MATÍ ASSOLELLAT, TEMPERATURA DE 23 GRAUS

El Santfe va fer un nou pas en la seva més que centenària història i sumarà la cinquena temporada a Tercera Divisió. Un lustre ja a categoria nacional i un lustre per pensar en la millor seqüència en la història del futbol santfeliuenc de tots els temps. El comiat no va ser el volgut. El pròleg va ser excepcional amb el passadís d'honor als quatre equips campions de la base, però l'epíleg va ser un puntet amarg amb el gol a l'afegit de Murga. Un gol que dóna esperances de permanència al alberencs. La derrota, però, no pot tacar una temporada bona que acaba amb la segona millor classificació a Tercera. A partir d'ara comença a prendre cos el Santfe 2017-2018. Tothom hi és convidat.

L'ambient de festa va poder més que el puntet d'incertesa per una permanència que no estava del tot lligada. I el resultat del Castelldefels - Montañesa -els mariners dominaven 2 a 0 al minut 25- va esvair preocupacions ben aviat. El Santfeliuenc va sortir amb ganes i amb el convencioment de premiar la bona resposta de l'afició al llarg de tota la temporada. Els frontereres, amb la necessitat imperiosa de sumar els tres punts, s'hi van deixar veure per l'àrea amb freqüència i van tenir en Aleix Feixas el principal referent. Primer en una jugada individual en què s'hi va plantar cos a cos amb Toni Casamayor i després en una pilota solta dins l'àrea que va enviar als núvols. El Santfeliuenc va tenir la possessió de pilota i també les millors ocasions. Al minut 8 una rematada d'Eric Zárate al pal i al minut 27 un altre cop de cap en aquesta ocasió de Patxi que va obligar el porter jonquerenc a demostrar la seva classe. Avisos més que seriosos. Al minut 31 Dani Maldonado no va saber aprofitar una pilota que navegava dins l'àrea amb un Montero descol·locat. El conformisme d'uns i altres va evitar veure res més al primer acte

A la represa, l'ambient festiu s'ensumava. El Santfeliuenc va maniobrar amb tranquil·litat al mig del camp davant un rival atenallat i exigit per la situació. Charly Ruiz al minut 67 va exhibir la seva qualitat buscant un gol des de 45 metres. Els blanc-i-blaus van imposar el seu domini però els fronterers no volien pansir el seu somni de Tercera i resistien. Amb els visitants abocats a l'atac el Santfe va trobar espais però ni Carlos Olmo a la sortida d'una falta ni sobretot Patxi en una rematada a plaer van trobar la xarxa. Els jonquerencs, abraçats a l'esperança, van trobar el miracle. Un tret sec, fort i col·locat de Murga va superar la defensa i Toni Casamayor. Un gol per a l'esperança fronterera que necessitarà dos ascensos. Un gol que posava el punt final a la lliga amb la satisfacció de la feina feta i la recompensa d'un notable tretzè lloc. Gracies, Sant Feliu... a partir d'agost, més... i a Tercera per cinquena vegada.


Santfeliuenc FC: Toni Casamayor, Víctor Márquez, Jaume Duran, Joserra, Dani Ortiz, Olmo, Maldonado (Ferri, 76'), Jaime Fuentes, Patxi, Tena (Alan Benedicto, 84') i Eric Zárate (Charly Ruiz, 62').
UE La Jonquera: Toni Montero, Óscar Molina. Bena (Fran Pérez, 67'), Murga, Botxi, Iván Ruiz, Aleix Feixas, Mamau (Pau Bonmatí, 53'), Marc Vila, Tidi i Zou (Pep Vergara, 53').

Gol:
0 - 1, Murga, 91'.

Àrbitre:
Muñoz Baquero, la seva actuació va ser correcta. Va amonestar el santfeliuenc Dani Ortiz; i els jonquerencs Murga, Botxi i Ivan Ruiz.

Quadern de notes:
- El Santfeliuenc tanca una temporada amb bona nota. La tretzena posició segella la segona millor classificació a Tercera Divisió. Caldrà, però, corregir els errors per evitar patiments innecessaris.
- La renovació de la plantilla a l'estiu passat ha donat el resultat que esperàvem. La cinquena a Tercera ja és aquí.
- A partir d'ara toca començar a pensar en el Santfe 2017-2018. Un projecte amb les idees clares que ha de tenir el suport decidit de tota la ciutat. 
- La temporada 2017-2018 es presenta de moro dur: L'Hospitalet, Espanyol B, Prat, Europa, Palamós, Sant Andreu, Figueres, Pobla Mafumet, Ascó...
- La Jonquera s'abraça a l'esperança però necessitarà l'ajut de dos ascensos de Tercera a Segona B. Situació delicada i moltes setmanes de patiment.















L'ultima foto de la temporada que immortalitza la segona millor temporada a Tercera Divisió. S'inicia el compte enrere de la temporada 2017-2018.