diumenge, 19 de gener del 2020

Derrota de risc

CF IGUALADA 1 (SANTI TRIGUERO, 49') ..... SANTFELIUENC FC 0
ÀRBITRE: AINARA ACEVEDO DUDLEI (DELEGACIÓ DE BARCELONA)
ESTADI MUNICIPAL LES COMES
ASSISTÈNCIA: 275 ESPECTADORS
TARDA VESPRE AMB CEL ENTELAT I TEMPERATURA DE 10 GRAUS

Un gol de Santi Triguero en aprofitar un refús d'una pena màxima que havia aturat Jaime va condemnar un Santfeliuenc voluntariós però ineficaç. Anades i tornades i moltes ocasions malbaratades a totes dues àrees van dibuixar un matx que deixa el Santfe en una situació delicada. Les baixes i les carències ofensives van llastar les opcions d'un equip que necessita reaccionar en una etapa de la lliga que s'intueix decisiva.

Quan els punts donen i treuen vida. El renascut Igualada va començar manant. Al minut 15 un xut des de la balconada de l'àrea de l'incisiu Eric González va haver de comptar amb una gran resposta de Jaime. I set minuts més tard una centre xut de Nil Prades es va estavellar al travesser. Minuts d'incomoditat. El Santfeliuenc va iniciar la seva oxigenació passats els 25 minuts. I certament David Romo va tenir a les seves botes el gol a la mitja hora. En una acció poderosa per banda esquerra de Sergi Boira, l'exterior santfeliuenc des de la petita i a plaer va rematar una pilota que el porter Alfonso va salvar de manera inversemblant, amb l'afegit que Romo va tenir bola extra que es va acabar perdent per damunt la porteria. Al tram final del primer acte tots dos equips van signar un armistici abans del segon acte.
I segon acte amb pròleg per a la desolació. Un atac local va morir amb un xut en diagonal que va impactar a la mà de Germán Collado. Penal indiscutible. El veterà Santi Triguero va prendre la responsabilitat, Jaime va endevinar la intenció amb una gran aturada però maluradament la pilota va lliscar agònica per la ratlla de gol i Santi Triguero a la segona no va perdonar. Ai làs el destí... en això del futbol cal ser més espavilats. El Santfeliuenc enfurismat va estar a punt de tornar a la casella de sortida en l'acció següent quan Sani lliure de marca no va aprofitar una assistència de Dani Maldonado. I un minut més tard, de nou Santi Triguero podria haver finiquitat el partit amb una rematada claríssima que es va anar als núvols de l'Anoia. Partit esquerdat i boig. Anades i tornades en un correcarrers escassament productiu per al Santfe. Els d'Andrés González abocats a l'atac permetien els contracops igualadins amb espai. Jaime i la mala punteria dels locals van impedir el gol en accions d'Àdri Parra, Eric González i Martí Just. El Santfeliuenc es mantenia amb vida de manera espasmòdica. Sergi Boira en una rematada de cap avançant-se a l'acció d'Alfonso també va acaronar l'empat. Minuts finals amb papers entregats: els locals esgarrapaven segons davant la impotència del món en un Santfe que amb inferioritat a causa de l'expulsió de Maldonado (72') veia impotent com el futur es tenyeix amb una visió translúcida. Cal una reacció. La parca torna a planar l'horitzó santfeliuenc.

CF Igualada:
Alfonso, Marc Vicente, Nil Prades, Iván de Nova, Adri Parra, Óscar García, Martí Just, Pedro Calvo, Santi Triguero (Goran, 53'), Eric González (David Grifell, 89') i Franco Nantez (Baraldés, 87').

Santfeliuenc FC:
Jaime, Germán Collado (Roger Valdés, 82'), Sergi Boira, Gerard Rovira, Juanjo Prior, Alfonso Castellano, Maldonado, Romo, Sani Bello, Gibert (Jota, 64') i Jonathan Collado (Albert Porqueras, 72').

Gol:
1 - 0, Santi Triguero, 49'

Àrbitre:
Acevedo Dudlei. El seu arbitratge va ser correcte. Va amonestar els locals Éric González, De Nova, Nil Pradas i Marc Vicente; i als santfeliuencs Germán Collado, Maldonado, Sani Bello i Juanjo Prior. Va expulsar amb doble targeta groga Maldonado al minut 72.

Quadern de notes:
- Les baixes i la ineficàcia ofensiva van llastar les opcions del Santfeliuenc a Les Comes.
- És obligat reflexionar per a una reacció que ha de ser immediata. Ens esperen Peralada, San Cristóbal i Manresa. Tres esmenes a la totalitat.
- Jaime González va demostrar un cop més la seva qualitat. Amb això, però, no n'hi ha prou.
- L'única nota positiva és que malgrat que l'Igualada empata el goal average particular, el general està clarament decantat per al Santfeliuenc.
- L'Igualada de Marc Cabestany presenta la seva candidatura per a la permanència. Els blaus han sumat el 40% del seus punts en tres partits.