diumenge, 24 de gener del 2021

De la glòria al desencís

CF POBLA MAFUMET 1 (ZAKA, 93')  ..... SANTFELIUENC FC 1 (SERGIO MORGADO, 89')

ÀRBITRE: ALEJANDRO FERNÁNDEZ PÉREZ (DELEGACIÓ DE BARCELONA)

CAMP MUNICIPAL D'ESPORTS (PORTA TANCADA)

MATÍ AMB CEL SERÈ I TEMPERATURA DE 15 GRAUS


El Santfeliuenc va solcar en quatre minuts la prima i subtil frontera que separa la glòria de la frustració. Al minut 89 Sergio Morgado va aprofitar una pilota robada en la sortida defensiva dels locals per fer un gol que enfilava els blanc-i-blaus a les portes de la glòria. Al 93', quan el rellotge agonitzava, el local Zaka va saltar més que ningú per enviar la pilota a la xarxa i deixar als blanc-i-blaus a la mel als llavis i mai millor dit. Un empat que en altres circumstàncies caldria haver qualificat de bo, però que ara es vestia amb un sabor pintat de color amarg. Jaume Duran va tornar a la titularitat. No ho feia des del 3 de març de 2019.


De la importància dels punts. El Santfeliuenc sabia que sumar a la Pobla era vital. No obstant el primer terç del matx no va ser bo. Els blanc-i-blaus no es van sentir còmodes i els locals van portar la iniciativa amb suficiència. La pilota cremava a l'àrea d'Alex Baño. Al minut 9 Karim, en bona rematada, va ajustar la pilota a prop de la porteria. I al minut 11 el jove porter blanc-i-blau va haver d'avortar un xut perillós després d'una acció col·lectiva dels locals. I ensurt encara més gran quan al 16' l'àrbitre, a instàncies de l'assistent, va anul·lar un gol de cap de Karim. Primers vint minuts per a la millora. De mica en mica els d'Andrés González van anar adquirint un color més amable. Els locals van rebaixar la seva pressió i els blanc-i-blaus van fer un pas endavant. Un recuperat Jaume Duran es va esmunyir per la banda esquerra passada la mitja hora però la seva centrada no va trobar candidat a la rematada. La part final del primer acte va estar dominada per la contemplació mútua. 

A l'inici del segon acte, els locals van voler repetir la fotografia dels primers minuts però ara la pressió no va ser tan decidida, i les arribades de perill es van substranciar en xuts des de la distància amb no gaire neguit per a Álex. Moviments a les banquetes -amb retorn del mag David Romo- i inici del tram final amb la constatació que els petits detalls podien decidir el destí de la setena visita del Santfe a La Pobla a Tercera Divisió. Un Santfeliuenc molt ordenat en defensa va interpretar amb nota alta el seu paper. El vent en contra va ser un altre convidat no desitjat. Tot i així els blanc-i-blaus van decidir tirar pel dret i anar a per totes. Al minut 79 una assistència premium de Romo va habilitar Jonatan Collado que no va trobar la xarxa per molt poc. S'estava coent alguna de grossa. I al 89' una intensa pressió a la sortida defensiva dels locals va donar els seus fruit quan Sergio Morgado es va fer amb una pilota que ja no va soltar, es va endinsar a l'àrea i va deixar anar una pilota amb una direcció precisa: la xarxa. Gol. Bogeria. Frenesí. El Santfeliuenc feia un salt de qualitat. Malauradament el final es va tòrcer i la felicitat es va eclipsar. Al 93', quan el temps es desintegrava, una falta servida a la zona de mitjos per Dani Molina la va puntejar amb el cap Zaka a la xarxa. Empat i final. Final travessat per l'amargor. Tan a prop...


CF Pobla Mafumet:

Dani Parra, Dani Argilaga, Gabri Cardozo (Dani Molina, 69'), Óscar Sanz, Miravent, Karim (Guillem Martínez, 87'), Bruno (Sergi Caballero, 64'), Iván de la Peña, Marc Álvarez (Jordi Oribe, 64'), Bernat Guiu (Zaka, 83') i Carlos Martínez.

Santfeliuenc FC:

Álex Baño, Sergi Boira (Edu Naranjo, 87'), Jaume Duran, Carlos García, Álex Torres (Sergio Morgado, 64'), Mario, Kevin Sánchez, Adri Toro (Alfonso Castellano, 64'), Jonatan Collado, Joan Rubio i César (Romo, 64').

Gols:

0 - 1, Sergio Morgado, 89'

1 - 1, Zaka, 93'

Àrbitre:

Fernández Pérez. La seva actuació va ser correcta. Va amonestar el local Bruno; i als santfeliuencs César i Jonatan Collado.


Quadern de notes:

- Quan tens la victòria al cabàs que te l'arrabassin en l'últim segon fa mal. 

- Tres partits a Les Grases: Europa, Montañesa i Vilafranca. Cal filar molt prim i sumar, sumar, sumar...

- Jaume Duran tornava a la titularitat i ho va fer com a capità.

- El Pobla de Mafumet va salvar un punt per bé que l'empat va ser just.


Jaume Duran tornava a la titularitat i ho va fer com a capità. Una bona notícia per a un futbolista de la casa que ha superat una llarga absència.

Font imatge: ConLdeLucia