diumenge, 21 de febrer del 2021

Derrota polèmica

TERRASSA FC 1 (ÁLEX FERNÁNDEZ, 8') ..... SANTFELIUENC FC 0

ÀRBITRE: JOSÉ ANTONIO FERNÁNDEZ MORILLO (DELEGACIÓ DE BARCELONA)

ESTADI OLÍMPIC DE TERRASSA (PORTA TANCADA)

MATÍ AMB CEL AMB SOL I NÚVOLS, I VENTADA RATXEJADA. TEMPERATURA DE 14 GRAUS


Els rígids codis del futbol. Les samarretes que pesen massa. El Santfeliuenc va caure a l'Olímpic de Terrassa i ho va fer perquè l'àrbitre va obviar dos penals a l'àrea local i va tallar una acció clara de Jonatan Collado quan encarava sol porteria. Un arbitratge molt desencertat que va privar els blanc-i-blaus de sumar almenys un punt. Un gol de falta d'Álex Fernández al minut 8 va semblar escriure la crònica repetida d'un matx que aquest cop es va estimbar pel costat fosc de la vida. No podem mirar enrere i sí al proper dimecres (19 hores) en una final de finals contra la Montañesa.


Déjà vu. O si més no així semblava quan un projectil executat per Álex Fernández al minut 8 foradava la xarxa d'Álex Baño. Una història mil vegades repetida. I és que al Santfeliuenc se li ennuega el feu egarenc. Els locals van poder deixar resolt el duel en els 25 minuts inaugurals. Un Santfe en standby veia com els de Juanjo García dominaven a plaer. Una aturada excel·lent d'Álex Baño a rematada de Sergi Arranz i un xut al pal de Josu van evitar tancar la paradeta abans d'hora. No obstant el Santfeliuenc va començar a sortir de la cova i una jugada va encendre els ànims. Jonatan Collado es va endinsar amb claredat a l'àrea i va ser escombrat per Pelegrín. Penal i expulsió perquè el defensor vermell ja havia vist una targeta. Doncs bé, rectifiquem: ni penal, ni expulsió ni res de res. La indignació es va traduir en bons moments de futbol i domini santfeliuenc si bé només un xut des de la distància d'Alfonso Castellano va interrompre el matí al debutant Xavi Betrán.

La represa no va ser si no un vull i no puc amenitzat per un àrbitre que va tallar les ales als blanc-i-blaus quan volien desfermar el vol. Un Terrassa adormit i pensant en el futur, es va anar deixant domesticar per un Santfe dominador però incapaç de traduir les intencions en oportunitats. Andrés González va oxigenar amb un triple canvi i entrada de Dani Peña, Sani i Edu Naranjo. I al 75' una acció col·lectiva la va culminar Kevin Sánchez amb una centrada potent que va impactar en el braç desplegat de Sergio Castillo. Penal inapel·lable, no per això novament obviat. La repetició detinguda de la imatge no admet cap dubte. I al 80' Jonatan Collado va robar la cartera la defensa del Terrassa però quan es disposava a plantar-se dins l'àrea l'acció va quedar tallada per una falta que només va existir en el cap de l'àrbitre. Així es van consumir els minuts. Així el Santfeliuenc va tornar a sortir de buit de Terrassa. I axí el senyor Fernández Morillo va escriure una pàgina no gaire brillant.



Terrassa FC:

Xavi Betrán, Salva, Lucas Viña, Sergio Castillo, Pelegrín (Mico, 46'), Álex Fernández, Adri Lledó (Joel Luna, 78'), Josu (Albert López, 61'), Sergi Arranz, Jaume (José Enrique, 87') i Ivan Agudo (Galeano,61').

Santfeliuenc FC:

Álex Baño, Sergi Boira, Alegre (Jaume Duran, 28'), Carlos García (Adri Toro, 88'), Mario, Joan Rubio (Edu Naranjo, 68'), Kevin Sánchez, Alfonso Castellano, Guillem Naranjo (Peña, 68'), Romo (Sani, 68') i Jonatan Collado.


Gol:

1 - 0, Álex Fernández, 8'

Àrbitre:

Fernández Morillo. Reviseu bé el vídeo. Va amonestar els locals Pelegrín, Adri Lledó, Jaume, Josu i Albert López; i als santfeliuencs Peña i Carlos García.


Quadern de notes:

- El Santfeliuenc va ser durament castigat per un arbitratge que no va estar a l'alçada de les circumstàncies.

- Cal mossegar més en atac. Certament els dos penals ho van ser però els blanci-blaus no van provar al debutant Xavi Betrán.

- Comença un tram final d'envergadura. La primera final: el dimecres (19) contra la Montañesa. Després ens esperen Castelldefels, Igualada i San Cristóbal. 

- El Terrassa amb el fre de mà activat en va tenir prou amb 25 minuts convincents i les errades arbitrals.



Minut de silenci per honorar Othman. Una mort que ha commogut el futbol català