dijous, 4 de març del 2021

Operació rescat

SANTFELIUENC FC 0 ..... UE CASTELLDEFELS 1 (JUANITO, 16')

ÀRBITRE: JUAN MANUEL MARTÍN VARAS (DELEGACIÓ BAIX LLOBREGAT)

CAMP MUNICIPAL LES GRASES (PORTA TANCADA)

TARDA VESPRE AMB CEL SERÈ I TEMPERATURA DE 14 GRAUS


El sisè lloc, s'esvaeix. Si no definitivament, sí són cada cop més escasses i avares les opcions del Santfeliuenc de fugir de la fase de descens. Un gran gol de Juanito al minut 16, precedit d'errades d'envergadura al mig del camp, va condemnar un Santfeliuenc tan voluntariós com improductiu i obstinadament tediós. Els blanc-i-blaus van anar a remolc d'un Castelldefels pràctic i amb la lliçó apresa. Ara cal centrar-se en guanyar l'Igualada i la Montañesa, i entrar a la segona fase amb una puntuació alta que permeti circular amb una certa tranquil·litat.


Quan no és, no és. Un gol, un gran gol de Juanito des de més enllà de la balconada de l'àrea va condemnar un Santfe que es jugava una final, però que tanmateix mai va exhibir la tensió ni la intensitat necessàries per a un matx de tal envergadura. Primer quart d'hora de conservadorisme i vigilància mútua només trencat per una acció del bellugadís visitant Fran Orellana i un llançament de falta de David Romo. I al 16' el drama quan en una acció filla d'un córner a favor del Santfeliuenc, els grocs van llançar en llarg una pilota que Alex Baño va treure en sortida esbojarrada de cap, Mario va lliurar el mig del camp a un rival i que Juanito, més murri que ningú, va avançar sense fre per engaltar un tret fort i ajustat des de la distancia que va superar el porter blanc-i-blau. Gran gol precedit d'una sèrie encadenada d'errades. El pes del gol va intuir una tímida reacció. David Romo i sobretot Alfonso Castellano de cap van poder empatar. El derbi es va anar equilibrant amb una lleugera superioritat marinera i alguna opció santfeliuenca resolta per l'uruguaià Yamandú, especialment en un xut ajustat d'Álex Torres. Peces esfilagarsades d'un tapís incomplet. Descans i cares de preocupació. S'intuïa una reacció complicada.

L'inici de la represa va donar poques esperances. El Santfeliuenc maniobrava amb més cor que cap; el Castelldefels, còmodament assentat, esperava el seu moment per clavar una fiblada definitiva. Els blanc-i-blaus van tenir la seva al 67' quan Alfonso Castellano va rematar una passada per banda dreta de Sergi Boira. Poca peça al teler. El Castelldefels en diverses contres va poder sentenciar; no obstant, la defensa blanc-i-blava va evitar el segon gol amb accions de mèrit. Al 77' Aitor Serrano en bona posició però poc angle va enviar la pilota a la dreta d'Álex Baño. Epíleg insuls. El Santfeliuenc sense capacitat de més va acabar sucumbint davant un Castelldefels sempre un pas per endavant. Derrota o més que derrota. Toca refer-se i sumar sis de sis contra l'Igualada i la Montañesa, però el futur serà jugar la promoció per evitar el descens ... si no hi ha miracle.


Santfeliuenc FC:

Álex Baño, Sergi Boira, Álex Torres, Carlos García (Peña, 46'), Mario, Joan Rubio, Kevin Sánchez (Cesar, 65'), Alfonso Castellano (Adri Toro, 78'), Sani (David Toro, 78'), Romo (Maldonado, 78') i Jonatan Collado.

UE Castelldefels:

Yamandú, Juanito, Joel Coch, Marimón, Alan, Joel Cañaveras, Pedro Bilbao (Aitor Serrano, 73'), Kike Ramírez (Kevin Díaz, 57'), Jonathan Ferreira (Guillem Hernández, 46'), Fran Orellana (Fabregat, 86') i Vives (Puel, 86').

Gol:

0 - 1, Juanito, 16'

Àrbitre:

Martín Varas. El seu arbitratge va ser correcte. Va amonestar els santfeliuencs Kevin Sánchez, Sergi Boira; i als castelldefellencs Jonathan Ferreira, Yamandú, Kevin Díaz i Joel Coch.


Incidències:

El santfeliuenc FC va estrenar canal propi a Youtube. Disposarà d'accés directe a través de la pàgina web santfefc.com. Una iniciativa amb voluntat de continuïtat i que mira de fer una mica més amable la relació amb els seguidors que tant trobem a faltar.

Quadern de notes:

- El Santfeliuenc no va exhibir la intensitat necessària per al partit clau de la lliga.

- Una sèrie encadenada d'errades al mig del camp va costar una derrota dolorosa i que complica el futur.

- Ara tot passa per fer un 6 de 6 amb l'Igualada i la Montañesa.

- El Castelldefels, irregular, suma tres punts i lluitarà pel sisè lloc en un frec a frec amb la Pobla de Mafumet.