dissabte, 13 de febrer del 2021

Resistència i victòria

 SANTFELIUENC FC 1 (JONATAN COLLADO, 15') ..... UE VALLS 0

ÀRBITRE: MARCOS FERNÁNDEZ QUINTERO (DELEGACIÓ DE BARCELONA)

CAMP MUNICIPAL LES GRASES

TARDA VESPRE AMB CEL SERÈ I TEMPERATURA DE 14 GRAUS


Exercicis de resistència i victòria que ens dona quanta, quanta, quanta vida. El Santfeliuenc va signar un partit molt millorable però va sumar tres punts immillorables. I comptat i debatut, el futbol són victòries i fets més que no pas bones intencions. El Valls va fer mèrits més que suficients per esgarrapar almenys un punt, però sense encert davant la porteria no hi ha res a fer a Tercera. Jonatan Collado va posar nom i cognom a un gol que val més que tres punts. Continuem vius. Mai ens rendirem. Som el Santfe.


Inici preocupant. Monòleg pintat de cromatisme blanc-i-vermell. I és que els primers 12 minuts van ser d'una pressió constant del Valls. El Santfe prou feia drenant pilotes de l'àrea. Al primer minut el visitant Riki des del vèrtex de l'àrea va obligar el reaparegut Álex Baño a posar amb força les mans. Al 8' Plana es va esmunyir per banda dreta i la seva centrada xut no va trobar rematador. I al 12', servei de cantonada que el veterà Sergi Masqué lliure de marca no va empènyer a la xarxa amb tot a favor. Tres ocasions de luxe. No obstant el futbol, que sovint tantes coses ens treu, es va disfressar en dies de Carnestoltes per regalar un gol del tot inesperat. Quart d'hora. El porter Alejo rep l'escomesa de Jonatan Collado i el més llest de la classe li pispà la pilota per iniciar una cursa triomfal amb un únic destí: el gol. Gol afortunat o gol de murri que va ensorrar la bona feina inicial dels vallencs. El Santfeliuenc es va assentar tímidament i tot i no tenir arribades clares a porteria sí que va contenir les vel·leïtats ofensives tarragonines. Tot i així els últims minuts del primer acte van tornar a ser visitants amb alguna jugada de risc.

La represa no va canviar el guió. Els Valls atacava i el Santfe esperava amb tímides sortides. Els visitants van recórrer a accions d'estratègia i ja amb menys claredat que al primer acte. Andrés González va buscar oxigenar el mig del camp amb l'entrada de César, Peña i Sani. Durant alguns minuts el Santfeliuenc es va sentir més còmode. Tanmateix el Valls va posar tota la carn a la graella en vint minuts finals esquitxats amb totes les paraules de l'agonia. Al minut 72' la por i l'èxtasi es van barrejar. El tarragoní Gómez va fer un llançament bombejat que va superar Álex Baño, pero Kevin Sánchez va emergir com un ésser sobrenatural per evitar amb el cap un empat cantat. Final amb nervis. El Santfeliuenc si més no va saber gestionar la mínima renda i va anar refrendant el joc i esgotant els minuts. Final. Victòria sense massa com però saturada de què.


Santfeliuenc FC:

Álex Baño, Sergi Boira, Alegre, Álex Torres, Joan Rubio, Mario, Kevin Sánchez, Alfonso Castellano (Peña, 72'), Guille Naranjo (Sani, 72') Romo i Jonatan Collado (César, 63').

UE Valls:

Alejo, Jordi Prades (Óscar, 77'), Èric Martí (Martínez 77'), Marc Guasch, Plana (Xavi Fabra, 68'), Chiri, Sergi Masqué, Aleix Ruiz, Riki, Bati i Gómez (Miranda, 77').


Gol:

1 - 0, Jonatan Collado, 15'


Àrbitre:

Fernández Quintero, el seu arbitratge va ser correcte. Va amonestar els santfeliuencs Sani, Álex Torres i Álex Baño; i als vallencs Aleix Ruiz, Plana, Pallarés (entrenador), Bati, Alejo, Sergi Másqué i Xavi Fabra.


Quadern de notes:

- Tres punts que donen molta vida. En un partit molt millorable, sumem. I si volem continuar a Tercera Divisió es tracta d'això. 

- Jonatan Collado va rescatar una pilota per signar un gol que val molts punts. 

- Tram final ple d'emocions. Montañesa, Castelldefels, Igualada i San Crsitóbal definiran el nostre futur. 

- El Valls va fer mèrits per sumar, però el futbol no són bones intencions sinó fets. Un debutant que cada cop veu més llluny la permanència.