diumenge, 30 de maig del 2021

Condemna sense resposta

 UE SANTS 2 (GUILLERMO TORRES, 26' I CALA, 91') ..... SANTFELIUENC FC 0

ÀRBITRE: XAVIER ALINS RODRÍGUEZ (DELEGACIÓ VALLÈS OCCIDENTAL)

CAMP DE L'ENERGIA, ASSISTÈNCIA DE 300 ESPECTADORS

TARDA AMB CEL ENTELAT I TEMPERATURA DE 19 GRAUS


Hi ha dinàmiques sense esmena. Hi ha rumbs extraviats. El Santfeliuenc va perdre la seva última carta i es veu abocat a un descens encara no matemàtic però sí virtual. Els blanc-i-blaus mai es van sentir còmodes i els locals van avisar amb una oportunitat clara al minut 3 que va ser el pròleg a una tarda trista de primavera amb núvols amenaçadors. Al 26' Guillermo Torres de cap va superar la feble resposta d'Álex Baño. A la represa més del mateix. Un Santfe previsible, encotillat i poc productiu en atac va anar deixant passar minuts sense resposta. Els locals, amb espais, van sovintejar l'àrea amb jovial cordialitat. Álex Baño va evitar un parell de gols cantats. El que no va poder salvar va ser un contracop clar amb què Cala va donar la puntilla a vuit anys meravellosos a Tercera Divisió. Crònica d'un mal irreparable. Caldrà refer-se. Caldrà repensar i reformular el futur del futbol a Sant Feliu.


Quin inici! Al minut 3 Favio s'avançava a tota la defensa, driblava Álex Baño i amb tot a favor per estrenar el marcador va creuar massa la pilota. Auguris del desastre. El Santfeliuenc mai no es va trobar còmode amb el plantejament establert per Tito Lossio. Poca productivitat ofensiva, massa càrregues estèrils per banda esquerra i molt poca capacitat de generar por. Al 26' la gestació del crespuscle. Guillermo Torres va connectar un cop de cap tebi que Álex Baño no va poder retenir. Pilota plorant a la xarxa. El gol no va propiciar cap reacció. Els verd-i-blancs dominaven amb comoditat i el Santfeliuenc s'ho mirava a remolc i amb l'esperança que al segon acte aparegués el miracle que capgirés un rumb directe a l'abisme.

Represa. Agonia. Preocupació. Impotència. Al 53' el local Abdul va estar a punt de fer gol a la seva pròpia porteria en un rebot que va salvar Uri Antonell. El rellotge es desintegrava. El Santfeliuenc s'obsedia en el no res. El Sants bellugava la pilota amb comoditat i talent. Al 67' Favio arrepenjat al segon pal va concedir-li una amnistia temporal als blanc-i-blaus. Romo i Toro ho van mirar d'intentar amb xuts de falta massa tous. El Sants amb espais va començar a trenar jugades ofensives claríssimes. Al 80' Álex Baño va avortar un gol en un mà a mà amb Guillermo Torres. L'intent de vaselina posterio de Favio va marxar alt. Festival local que buscava el segon. Al 86' una centrada de Cala es va passejar per l'área petita. Al 92' en l'enèsima contra Cala sí que va trobar la xarxa i el Santfeliuenc l'infern. Punt final. O més que un punt final. 


UE Sants:

Uri, Rubi (Cura, 54'), Ot, Batalla, Paz (Eric Ruiz, 54'), Iván García, Cala, Miguel, Guillermo Torres, Abdul i Favio.

Santfeliuenc FC:

Álex Baño, Sergi Boira, Alegre (Edu Naranjo, 72'), Álex Torres (Joan Rubio, 59'), Carlos García, Kevin Sánchez, César (Dani Peña, 72'), Adri Toro (Jonatan Collado, 46'), Guille Naranjo (David Toro, 46'), Romo i Sani.



Gols:

1 - 0, Guillermo Torres, 26'

2 - 0, Cala, 91'



Àrbitre:

Alins Rodríguez. El seu arbitratge va ser correcte. Va amonestar els locals Rubi, Ivan García i Batalla; i als santfeliuencs Kevin Sánchez i Sani.



Quadern de notes:

- Consumació d'un fracàs. Malauradament s'acaben, si no hi ha miracle, vuit meravellosos anys de futbol de qualitat i prestigi a Sant Feliu.

- El Santfeliuenc ha afrontat el tram final de la segona fase molt afeblit.  

- Cal iniciar un nou cicle que torni a il·lusionar l'afició.

- El Sants va exhibir tot al que al Santfeliuenc li va faltar: alegria, rapidesa, idees clares, control del joc. Una victòria que quasi garanteix la continuïtat a Tercera.