diumenge, 16 de maig del 2021

Derrota severa i 4 finals

 UAT HORTA 3 (GENÍS BLASCO, 8'; ADILSON, 54' I JUANLU, 74') .... SANTFELIUENC FC 0

ÀRBITRE: POL ARENAS MORA (DELEGACIÓ FIGUERES)

ESTADI FELIU I CODINA: 200 ESPECTADORS (ACCÉS LIMITAT A NORMATIVA COVID 19)

MATI AMB CEL SERÈ I TEMPERATURA DE 23 GRAUS



Era una final amb poc o cap marge per a l'error però el Santfeliuenc no va respondre a l'exigència ni al suport de la directiva i l'afició. Superat per un gol que va trigar 8 minuts, superat per algunes decisions arbitrals, superat per la responsabilitat d'una victòria innegociable, superat per una cadena de males decisions... El marcador va exhibir la crua fotografia de la derrota. Queden 4 finals però la realitat cada cop preocupa més. Cal lluitar fins al final. Hi creiem però també exigim una resposta decidida. No podem continuar per un  camí que aboca al descens. El Santfe ja no depèn de si mateix per salvar-se.


Volíem un Santfe lluitador i decidit. I malauradament ens vam trobar un equip que des de ben aviat va consentir massa. Tant que als 8 minuts ja teníem el pis inundat. Una acció desesperadament còmoda per la banda esquerra d'Aleix Arenas la va rematar amb absoluta desimboltura Genís Blasco amb el cap. Massa sol. El gol va fer sonar les alarmes i el Santfe va semblar exhibir poder de reacció. Minuts interessants d'oportunitats malbaratades: una de Guille Naranjo al 11', una altra de Sani al 15 i una altra de Guille Naranjo al 16'. Si la sort no acompanyava i l'àrbitre menystenia tot el que passava a l'àrea local: empenta a Álex Torres i clara falta a Jonatan Collado, doncs encara molt més difícil. L'espurna de ràbia va anar minvant-se fins a diluir-se. El darrer quart d'hora va ser de color local. I un xut de Juanlu al 35' des de la balconada de l'àrea va sortir a pocs centímetres del reaparegut Álex Baño. Cal agrair Álex la disposició per accelerar la seva recuperació i ajudar l'equip en el tram decisiu. Descans. Cares llargues de preocupació i escepticisme.

Què volíem del Santfe, què reclamàvem del Santfe: que recuperés el crèdit. David Romo al 51' ho va provar en una falta molt ajustada a què va respondre bé el porter local. Els blanc-i-blaus apel·laven a la reacció però la història va ser esquerpa. En un servei de cantonada, triple errada defensiva de la rereguarda del Santfe i Adilson que passava per allà no va desaprofitar el regal. Minut 54. De pati de col·legi. 35 minuts de nihlisme per endavant. El Santfeliuenc entregat al seu destí va veure com els locals fins i tot igualaven el goal average. Al minut 74 en una acció encadenada de rebots, Juanlu va enviar la pilota a la xarxa. L'únic bo que ens podia passar és que el malson acabés aviat. Entre alguns nervis i moltes desesperacions va cloure un dels partits més tristos. L'esperança: que els temps canviïn. L'evidència, però, que en el futbol hi ha pocs miracles. Hem de seguir endavant.


UAT Horta:

Víctor Cócera, Eric Ruiz, Lucas Palma, Carles Güell (Mario Reyes, 81'), Genís Blasco, Miki Puerto, Aleix Arenas (Germán Collado, 81'), Eric Bezis (Cristian del Pozo, 75'), Juanlu, Adilson i Aumatell (Suzuki, 85').

Santfeliuenc FC:

Álex Baño, Sergi Boira, Alegre (Jaume Duran, 80'), Carlos García, Álex Torres (Joan Rubio, 67'), Kevin Sánchez (César, 67'), Sani, David Toro, Guille Naranjo (Adri Toro, 59'), Romo i Jonatan Collado.


Gols

1 - 0, Genís Blasco, 8'

2 - 0, Adilson, 54' 

3 - 0, Juanlu, 74'


Àrbitre

Arenas Mora. No va estar gaire amable amb el Santfe, sobtetot als 45 minuts. Va passar per alt una empenta dins l'àrea a Álex Torres i una falta grollera a Jonatan Collado. Va amonestar els hortencs Miki Puerto, Genís Blasco, Eric Ruiz i Germán Collado; i als santfeliuencs Álex Torres, David Toro i Adri Toro.


Quadern de notes:

- El Santfeliuenc que va comparèixer al Feliu i Codina no va ser el que demanàvem.

- Massa errades defensives.

- Malgrat la derrota cal seguir endavant. Fins que hi hagi una gota de vida cap santfeliuenc es poc rendir.

- L'Horta va donar-se una mica de vida i fins i tot va igualar el goal average.