diumenge, 28 de gener del 2018

Empat suficient

PALAMÓS CF 1 (HERNRY, 30') - SANTFELIUENC FC 1 (JOSELE, 15')
ÀRBITRE: ALEJANDRO AGUAYO PRIETO (DELEGACIÓ BARCELONA)
NOU ESTADI MUNICIPAL DE PALAMÓS
ASSISTÈNCIA: 200 ESPECTADORS
MATÍ ASSOLELLAT I TEMPERATURA SUAU, 14 GRAUS NOMÉS CONTRAPESADA PER UN VENT PERSISITENT

Empat suficient en un matx que no va ser brillant però on els blanc-i-blaus van aconseguir mantenir la còmoda renda amb els llocs de descens (12 + goal average). El Santfeliuenc es va avançar en una bona acció de Carlos Olmo que va assistir amb el cap a Josele; el mag no va perdonar. Amb el marcador a favor el Santfe no va portar el joc on més li agrada i els locals ho van aprofiar per restablir les taules en una jugada afortunada i amb doble acció. La segona part no va alterar res per bé que el pitjor van ser les lesions de Josele, David López i les molèsties de Nacho Ruiz que garanteixen una setmana d'alló més moguda a la infermeria. En definitiva, un punt més que val per seguir sumant.

L'inici va estar marcat per l'ensurt. Una assistència de Henry que va trencar pel mig la defensa no la va saber aprofitar Marc Gelmà en un mà a mà diàfan al 3'. El Santfeliuenc s'havia de resituar després de l'avís més seriós. I els primers minuts no van ser senzills. El camp de gespa natural obligava a fer un futbol més ràpid. A partir del minut 10 la cara va canviar. Els blanc-i-blaus van prendre la temperatura a les generoses dimensions del Nou Estadi i els locals van començar a patir. La primera clara a cames d'Alberto després d'una pilota saviament penjada per Carlos Olmo. El magnífic defensa, que aquesta setmana ha fet 30 anys, no va poder armar la cama per dirigir la pilota a la xarxa. I la segona, sí. Un minut més tard una pilota en llarg del porter la va saber aturar amb el cap Carlos Olmo a la línia de mitjos amb la bona sort que del cap es va dibuixar una assistència precisa que va habilitar Josele que via directa a porteria va salvar la mitja sortida de Quinta amb una vaselina precisa. Un gol que obria de bat a bat el camí cap a la quarta consecutiva. Tanmateix els contratemps van exhibir-se en forma de problemes físics de Josele. I al 31' l'acció més desafortunada. En una jugada sense aparent perill després d'una centrada de Marc Gelmà, Alberto pressionat per Henry va pentinar la pilota que sense control va picar al pal, i en segona acció Henry la va acompanyar a la xarxa. Un gol que donava vida un Palamós cap cot. Al minut 37 Josele no va poder resistir més i va ser el torn de David López. I no gaire més va donar de si el primer acte.
La segona part no es recordarà a les enciclopèdies del futbol per la brillantor. El Palamós, amb por de perdre va mirar de no rebre un segon gol amb pell de drama, i el Santfeliuenc no va ser el del Narcís Sala. Un xut tebi de David Romo, 46' i un parell de bones incursions de Jaume Duran pel costat esquerre van escortar la millor ocasió. En un xut de falta de Joserra (59') el porter local va fer la fotogafia més espectacular del matí. El Palamós va viure de bones intencions però de poc més. Gairebé Toni Casamayor no va viure cap situació de risc. I amb ordre la rereguarda blanc-i-blava en tenia prou per contenir la tova fogositat empordanesa. Un dura entrada a David López, que va acabar amb el talentós migcampista ofensiu als vestidors abans de temps, va segellar la segona nota discordant. Andrés González es va jugar la carta Charly Ruiz i el creatiu migcampista ho va provar en un llançament de falta excessivament previsible. Final amb repartiment de punts que val per al Santfeliuenc i que no val per a res als locals, que hauran de millorar molt si volen continuar a Tercera.

Palamós CF: Quinti, Sergio García, Cano, Subi, Botxi, Mamau, Caballero, Marc Gelmà (Litus, 83'), Henry (Marc Medina, 74'), Uri Vila i Kike Sánchez (Nahuel, 63').
Santfeliuenc FC: Toni Casamayor, Nacho Ruiz, Alberto, Rafa Murillo, Joserra, Juanjo Prior, Adri. Olmo, Josele (David López, 35') (Maldonado, 64'), Romo (Charly Ruiz, 77') i Jaume Duran.
.
Gols:
0 - 1 Josele, 15'
1 - 1 Henry, 31'

Àrbitre:
Aguayo Prieto, la seva actuació va ser correcta. Va amonestar els locals Sergio García i Caballero; i als santfeliuencs Nacho Ruiz i Juanjo Prior.

Incidències:
La directiva palamosina va retre homenatge a Daniel Cumí, durant més de mig segle massatgista groc i blau.

Quadern de notes:
- El Santfeliuenc va complir i va salvar un punt. No va ser el millor Santfeliuenc però sí un Santfe competitiu i que ha recuperat l'alegria.
- Carlos Olmo ha entrat amb molt bon peu al 2018. El gol de Josele arrenca d'una assistència amb el cap excel·lent.
- Partit que ens pot costar un preu alt: diversos jugadors van acabar amb problemes físics, i aparentment el més preocupant David López.
- El Palamós va sortir envanlentit però es va anar apagant. El gol de l'empat li va donar vida però no suficient per fer més mal al Santfe. Un històric en situació d'urgència.