dissabte, 13 d’abril del 2013

Victòria amb orgull!!!

SANTFELIUENC FC 2 (GERARD ROVIRA, 43' I ÉRIC PACHECO, 76') - UE SANTS 1 (PEQUE, DE PENAL, 61')
ÀRBITRE: RICARD COMELLA GIL (DELEGACIÓ DEL BAGES)
CAMP MUNICIPAL DE LES GRASES
ASSISTÈNCIA: 450 ESPECTADORS
TARDA AMB CEL ASSOLELLAT, TEMPERATURA DE 20 GRAUS

Buff!!! Quina tensió, quins nervis i quina angoixa! Però el somni de Tercera s'ho val tot si finalment tenim la recompensa que aquest equip nostre mereix per la seva admirable dedicació. El Santfe - Sants no passarà a la història pel futbol brillant i amb majúscules però sí per una decisió tan estrafolària com extravagant que podria haver fet molt de mal. El senyor Comella Gil va convertir una claríssima falta en atac del futbolista del Sants Pol en penal contra el Santfeliuenc. Peque (61') no va desaprofitar la desmesurada gentilesa arbitral i va posar Les Grases a punt de fer bullir l'olla. Al minut 76, però, un genialitat en forma de golàs d'Éric Pacheco va calmar els nervis i va posar el deliri. Abans, Gerard Rovira havia avançat el Santfe en fer una magnífica rematada de cap. Al final, tres punts al sarró i a seguir somiant, i tant de bo que amb una mica menys de patiment perquè la salut cardiovascular se'ns pot ressentir. Ser del Santfe, esclar, ja és una forma de patiment professional i vocacional de mena.
Els primers minuts van ser de respecte i educada contenció. El Santfeliuenc va mirar de fer jugades des de la línia defensiva mentre que un atrevit Sants responia amb fermesa. La millor ocasió dels inicis va ser per un Javi Honorato amb moltes ganes de reivindicar-se. El gol, però, trigaria i no va arribar fins al minut 43. Joserra va llançar una falta que va topar amb la tanca defensiva barcelonina però el porter del Sants Marc Chueca en una espectacular rectificació en vol va fer una aturada enorme. La continuació de la jugada va acabar en centrada i Gerard Rovira marcant perfectament els temps va obrir la llauna per fer ensorrar Les Grases. L'epíleg providencial per a cloure el primer acte.
Després de la represa el guió no es va altera massa. El Santfeliuenc jugava amb relativa comoditat davant un rival una mica reservat en tasques defensives i amb poca sensació de perill. Tanmateix al minut 61 es va produir la jugada més conflictiva del partit i gairebé de la temporada. Una atac del Sants va morir a les mans de Santi que en el seu salt va ser atropellat pel futbolista del Sants Pol. De manera incomprensible l'àrbitre va assenyalar el punt de penal i va amonestar Santi enmig d'un escàndol monumental. Peque no va fer escarafalls a la gentilesa i va empatar. Era el pròleg a minuts complicats. El Santfeliuenc va entomar malament el gol i durant minuts va semblar perdut i sense rumb. Superat per una decisió arbitral inexplicable. Éric Pacheco i Jonhy van mirar de recuperar el joc ofensiu però la cosa no acabava de reeixir. No va ser fins al minut 76 quan Éric Pacheco va inventar-se in media-res un xut impressionant que va foradar l'escaire i va tornar a ensorrar Les Grases. Era el 2 a 1. Era un gol que esmenava una injustícia massa cruel. Amb el Sants obligat a buscar el gol de l'empat i amb els seus defensors molt fatigats, Jonhy, Éric Pacheco, Álex Segura i Maldonado va tenir a les botes la sentència. L'excessiva ansietat de vegades fa que es busquin fer coses massa complicades quan el que cal és adormir el joc. El xiulet final va posar també el punt final al patiment. El Santfeliuenc segueix en la lluita reforçat en el seu orgull. Ens queden set finals. El pas cap al somni ha fet un altre passet. Seguim remant junts. El Municipal de Cervera serà la propera estació del nostre somni tan bonic i tan ple de sentit.

Santfeliuenc FC: Santi, Aleix Álvarez (Pere, 78'), Alberto, Gerard Rovira, Dani Ortiz, Joserra, Tena (Arcos, 76'), Gabri (Éric Pacheco, 62'),Quiles (Álex Segura, 84'), Maldonado i Javi Honorato (Jonhy, 70').
UE Sants: Marc Chueca, Escudero (Jordi Rodríguez, 41'), Fran, Martín, Verges, Peque, Aleix (Quim, 55'), Marc, Illescas (Pol, 30'), Michael Masson i Fabregat.

Gols:
1 - 0, Gerard Rovira, 43'.
1 - 1, Peque, de penal, 61'.
2 - 1, Éric Pacheco, 76'.

Àrbitre: Comellas Gil, actuació lamentable i desastrosa. Va ensenyar targeta groga els santfeliuencs Quiles, Aleix Álvarez, Santi, Alberto i Joserra; i els santsencs Martin, Escudero, Fran, Marc i Verges. Va expulsar amb vermella directa Jacobo (62') i els santsencs Martín (2 grogues, 88') i vermella directa a Geri (banqueta, 50').

Incidències:
Abans de començar el partit es va fer un homenatge a la memòria de Vicenç Bellido, el gran president de la UE Sants que ens va deixar el passat mes de febrer. El president del Santfeliuenc, Alberto Prieto, va lliurar un ram de flors a la vídua del senyor Bellido.
Quadern de notes:
- El Santfeliuenc va tirar d'orgull per salvar tres punts vitals. Arribarem al decisiu partit de Viladecans depenent de nosaltres mateixos per assaltar el segon lloc a l'espera del que facin demà i en la propera jornada Ascó i el propi Viladecans.
- Éric Pacheco va inventar-se un xut que val moltes il·lusions.
- La Penya Sentiment Immortal i la mobilització ciutadana expressada a través de la resposta de les colles  es van deixar sentir de valent a Les Grases. Sant Feliu no pot fallar a un professionals impressionats que estan escrivint les pàgines més brillants de la nostra història.
- El Sants va ser un digníssim rival i va lluitar fins al darrer segon per puntuar i alleujar la seva delicada situació a la classificació.
- Els àrbitres han de tenir més cura. No poden prendre decisions tan equivocades que poden esberlar el somni de futbolistes que treballen com professionals.