dijous, 18 de març del 2021

Empat a res

 SANTFELIUENC FC 1 (ADRI TORO, 10') ..... MONTAÑESA CF 1 (DANI RUIZ, 21')

ÀRBITRE: BERNAT MAS LÓPEZ (DELEGACIÓ VALLÈS OCCIDENTAL)

CAMP MUNICIPAL LES GRASES

TARDA VESPRE AMB CEL SERÈ I TEMPERATURA DE 13 GRAUS


Punt final a la primera fase a Les Grases. Empat insuficient d'un Santfe que va meréixer més però a qui li va faltar punteria i convicció davant un rival ferit. Ara sí el Santfeliuenc, si no hi ha carambola inversemblant, es veurà obligat a disputar el Play Out. Una lligueta entre deu equips, els cinc últims dels grups A i B, i sis descensos. Només quatre repetiran a Tercera. Caldrà fer mans i mànigues per una salvació que ha de ser construïda entre tots. Confiança tota, però també responsabilitat. Ens hi juguem molts anys de futbol a Sant Feliu.


El somni, esvaït. El Santfeliuenc se la jugava. L'última i agònica i angoixant i obsessiva i nerviosa oportunitat. Adri Toro va escriure una melodia ben bonica al minut 10 quan va engaltar un xut impressionant des de més enllà de la balconada de l'àrea que va dibuixar una paràbola extraordinària. Gol de traca i mocador. Alegria fugissera. Al minut 21 Dani Ruiz va aprofitar una centrada de Joshua per tornar les taules. Sant tornem-hi que no has estat res. Empat que va donar pasa a vint minuts llargs i esmorteïts, només trencats per una clara ocasió de Sergi Boira (42') que en bona posició va creuar excessivament la pilota, i una acció polèmica amb gol anul·lat a David Toro que va servir per a abaixar el teló del primer acte amb polèmica i enrenou a la banqueta. Les protestes van costar l'expulsió de Luismi López (45').

Després de la represa l'angoixa i la necessitat van superar l'ordre i la raó. Per acabar-ho d'adobar Juan Lorente es va lesionar i Andrés González es va veure obligar a recórrer al juvenil Sergi Sánchez, cinquè porter del curs. Hi ha temporades que més val tancar la paradeta. El Santfeliuenc es va fer amb el domini. La Montañesa, fatigada, esperava i mirava de sorprendre en contracops imprecisos. Al 72' David Romo és va fer mal a la cuixa i va haver de deixar el terreny de joc. Els blanc-i-blaus, col·lapsats per la necessitat, van encerclar l'àrea dels de Nou Barris. Sergi Boira al 79' va acaronar el gol en posició franca. Al 80', David Toro també en una magnífica situació no va encertar amb la porteria. Minuts finals marcats per l'ombra de la incertesa. Un clar contracop va ser tallat per un fora de joc en el millor dels casos dubtós. Instants finals per a signar un empat metzinós i que complica el futur, ja que ens aboca a una promoció de descens de resultat massa incert i perillós.


Santfeliuenc FC:

Juan Lorente (Sergi Sánchez, 52'), Sergi Boira, Álex Torres, Carlos García, Kevin Sánchez, Alfonso Castellano, Peña, Adri Toro, Guille Naranjo (Sani, 67'), Romo (Iván Hernández, 72') i David Toro.

CF Montañesa:

Segovia, Joshua, Santos, Álex Alba (Pedro García, 58'), Marc García (Aleix Lage, 79') Bidari (Omar, 46') (Haitam, 89'), Ion Vázquez, Serrán, Dani Ruiz, Verdú i Soriano.

Gols

1 - 0, Adri Toro, 10'

1 - 1, Dani Ruiz, 21'

Àrbitre:

Mas López. El seu arbitratge va ser molt protestas pels dos equips. Va amonestar el santfeliuenc Guille Naranjo; i als barcelonins Calderé, Serrán, Marc García, Aleix Lage, Omar Balde, Santos i Pedro García, Va expulsar amb vermella directa Luismi Lopéz (en entrenador Santfeliuenc i Ramon Maria Calderé (entrenador Montañesa).


Quadern de notes:

- Punt final a una primera volta truculenta a Les Grases: 10 punts de 30. Un bagatge paupèrrim.

- N'hi ha per llogar-hi cadires: cinc porters, lesionats a dojo, equip esquinçat. Caldrà remar molt i molt per reconstruir un col·lectiu que acaba la primera fase ferit.

- Tres setmanes per planificar l'inici del Play Out. Amb dos objectius: recuperar l'estabilitat a la porteria i recuperar peces al camp. Banyoles, Horta, Sants, Figueres i Peralada seran probablement els rivals.

- La Montañesa de Ramon Maria Calderé haurà de recórrer a un miracle si vol salvar-se dels descens. Temporada molt dolenta per a un equip que havia recuperat de manera brillant la categoria però que no ha sabut fer-se a aquest format exprés de la competició.