dissabte, 3 d’abril del 2021

La bona imatge no evita el Play Off de descens

CE EUROPA 2 (PRATS, 48' I GUTI, 75') ..... SANTFELIUENC FC 1 (DAVID TORO, 86')

ÀRBITRE: MARC PUJOL PRAT (DELEGACIÓ OSONA) 

NOU SARDENYA: 500 ESPECTADORS

MATÍ DE DIVENDRES SANT ASSOLELLAT I TEMPERATURA DE 20 GRAUS


Abocats al Play Off de descens amb la convicció que ens en sortirem. Un bon Santfeliuenc al Nou Sardenya va resisitir 48 minuts l'embranzida d'un rival que s'atansa a la renovada Segona B. El gol europeista a l'inici de la represa va llastar les opcions d'un Santfeliuenc ferm i sòlid al primer acte. El gol de David Toro al 86' i una clara oportunitat de Sergi Boira al 93' van poder canviar el destí del primer matx jugat amb públic des de l'octubre. Cal posar el comptador a zero i treballar sense xarxa per una permanència que ha de ser realitat en deu setmanes. Ara sí, tothom a remar i remar i remar perquè damunt la taula hi ha el futur del futbol a Sant Feliu. No ho podem perdre.


Final de volta amb resum comprimit de la temporada: un Santfeliuenc competitiu però amb poc crèdit ofensiu va veure com un gol llastava totes les seves opcions. Els locals, amb tot de cara, van sortir decidits a tastar des de primera hora el debutant Toni Lechuga. La primera al 13' en una centrada de Nolla que David Jiménez a l'àrea petita va enviar als núvols. El Santfeliuenc va respondre a través de David Toro amb un xut des del centre de l'àrea que va rebutjar Sergio Fernández. Els blanc-i-blaus van exhibir frescor i solidesa per contenir les embranzides locals esperonades per la seva afició. Passat l'equador, Adri Toro ho va intentar en els millors minuts. Els de Gràcia van esperar al tram final per començar a mostrar les urpes. Cinc minuts finals d'ofegament amb clares ocasions per al buc insígnia, Álex Cano, i per a Nolla en una acció ben resolta per Toni Lechuga i la rereguarda sota el llindar de la ratlla de gol. Primer acte esperançador.

L'Europa, tanmateix, ha demostrat en aquesta lliga atípica una solidesa incontestable. I l'inici del segon acte en va ser una mostra. Vist i no vist. Prats va recollir una pilota a la frontera de l'àrea gran per engaltar un xutàs imparable que es va colar a la porteria amb violència. La resposta del Santfeliuenc: Guille Naranjo en una bona acció col·lectiva la va tenir i molt clara però el seu xut potent però centrat el va rebutjar Sergio. Grandesa i misèria del futbol que és un estat d'ànim. El partit, però, va anar adquirint una tonalitat escapulada. Els locals amb tot de cara van controlar i dominar. El Santfeliuenc va exhibir un cert desgast. l 64' i al 72' els locals van desaprofitar oportunitats molts clara. Especialment remarcable una acció defensiva de Sergi Boira que, en un esforç generós, va salvar sota pals una rematada de David Jiménez que els aficionats locals ja celebravem. Van ser, però, escenes que van prologar el segon dels locals. En una acció col·lectiva marca del seu futbol, David Jiménez va assistir amb una passada al segon pal que va recollir subtil amb el cap Albert Martí i també amb el el cap i a mitja altura Guti va empènyar-la a la xarxa. Deliri local. Amb el partit mig resolt, el Santfeliuenc va continuar lluitant. Andrés González va donar descans a la primera unitat i David Toro a la sortida d'un córner es va avaçar tothom i de cap enviar la pilota a la xarxa. I de nou, la desgràcia. El Santfeliuenc es va multiplicar a l'atac i al 93' Sergi Boira a la petita no va poder superar la sortida de Sergio Fernández quan l'empat es coquetejava al marcador. I per si no no n'hi havia prou el decidit lateral santfeliuenc va acabar lesionat. Final, derrota i consumació d'un Play Off que semblava una evidència abans de jugar.


CE Europa:

Sergio, Sergi Pastells, Guti, Álex Cano, Castell, Uri, Pau López (Varona, 78'), Prats, Albert Martí (Fode, 83'), David Jiménez i Nolla (Carlos Cano, 68').

Santfeliuenc FC:

Toni Lechuga, Sergi Boira, Álex Torres (Mario, 68'), Carlos García, Kevin Sánchez, Alfonso Castellano, Peña (Roger Vidal, 80'), Adri Toro (Sani, 68'), Guille Naranjo (César, 80'), David Toro i Jonatan Collado (Iván Hernández, 80').

Gols:

1 - 0, Prats, 48'

2 - 0, Guti, 75'

2 - 1, David Toro, 86'

Àrbitre:

Pujol Prat. Excessivament meticulós amb el Santfeliuenc. Va amonestar el local Prats; i als santfeliuencs Carlos García, Adri Toro, Álex Torres, Alfonso Castellano, David Toro i César.


Quadern de notes:

- El Santfeliuenc viurà els dos mesos més importants de la seva història recent. Deu jornades per mantenir la Tercera Divisió. Deu finals agòniques i sense xarxa.

- El Nou Sardenya no era el millor escenari per jugar-se la temporada en un sisè lloc quimèric. Amb tot, els blanc-i-blaus van oferir una imatge notable.

- Debut de Toni Lechuga. L'andalús haurà de ser un bastió en la segona fase.

- Dia de festa al Nou Sardenya. Els locals van segellar amb victòria una temporada triomfal que olora a ascens. A la Vila de Gràcia hi tornen els dies de glòria.



Fotos del CE Europa i el Santfeliuenc FC gentilesa d'Angel Garreta, ceeuropa.cat